Νέα

Μονάδα Κομποστοποίησης στο Κόρθι: Επίσκεψη διεθνούς εταίρου, ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Την ευκαιρία να παρατηρήσει την διαδικασία Κομποστοποίησης και ν’ ανταλλάξει τεχνογνωσία με τους Έλληνες είχε ο κ. Ahmad Alnoubani, μηχανικός και Τεχνικός Σύμβουλος του EDAMA, Ιορδανικού εταίρου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα SIRCLES, το οποίο υλοποιείται με συν-εταίρους το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Οργάνωση ΓΗ»  και τον Δήμο Άνδρου.

Ο κ. Alnoubani βρέθηκε στην Άνδρο στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2023. Στη διάρκεια του διημέρου συναντήθηκε με τους τοπικούς εταίρους του Προγράμματος, επισκέφθηκε τη Μονάδα Κομποστοποίησης στο Κόρθι, μελέτησε επί τόπου τις διαδικασίες και αντάλλαξε τεχνογνωσία, με στόχο τις βέλτιστες πρακτικές.

Ακόμη, μετέβη στο Δημαρχείο (Χώρα) και διεξάχθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η προοπτικής εξάπλωσης του Προγράμματος και σε έτερες περιοχές του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 30 Νοεμβρίου 2022 λειτουργεί η μονάδα Κομποστοποίησης στο Κόρθι, αποτελώντας υπόδειγμα διαχείρισης βιοαποβλήτων στη λογική της κυκλικής οικονομίας για μία νησιωτική περιοχή. Η μονάδα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος SIRCLES, στο οποίο εταίροι είναι –μεταξύ άλλων- το ΕΜΠ, η ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» και ο Δήμος Άνδρου.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio