Νέα

Δήμος Άνδρου: Κανένας εργολάβος δεν έδειξε ενδιαφέρον για τα έργα οδοποιίας 3,2 εκατ. ευρώ

Άγονοι κατέστησαν τόσο ο ανοιχτός διαγωνισμός ασφαλτοστρώσεων,  όσο και η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας στις δημοτικές ενότητες Χώρας, Κορθίου και Υδρούσας.

Με τον όρο «άγονοι» εννοούμε, ότι κανένας εργολάβος δημοσίων έργων δεν ενδιαφέρθηκε έστω και με μηδενική έκπτωση να αναλάβει την εκτέλεση των ανωτέρω έργων.

Το μεν πρώτο έργο αφορά την ασφαλτόστρωση των οδών στον «Χάρακα» Γαυρίου, προς την παραλία «της Γριάς το Πήδημα», προς την παραλία «Ατένι» και προς «Καλιβάρι-Ζόργκο». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.2 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπ. Εσωτερικών.

Το δεύτερο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, (1 εκατ. για κάθε δημοτική ενότητα Χώρας και Υδρούσας) και καλύπτεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Γι’ αυτό το έργο και για λόγους ταχύτερης ανάθεσης ακολουθήθηκε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, αφού η υφιστάμενη νομοθεσία επιτρέπει στους Δήμους να ακολουθήσουν ανάλογες διαδικασίες όταν με απόφασή του Υπ. Εσωτερικών έχει τεθεί δήμος ή τμήμα δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί για τις περιοχές Υδρούσας και Χώρας και η σχετική απόφαση είναι σε ισχύ μέχρι τις 25/2/2023.

Κάθε λοιπόν «φιλολογία ή παραφιλολογία» περί παράνομων διαδικασιών δεν έχουν καμία βάση.

Καμία βάση δεν έχει και κάθε υπόνοια της ενωμένης αντιπολίτευσης των Σουσούδη-Καπάκη περί σχέσεων με εργολάβους κ.τ.λ.

 

Η πράξη, τους διαψεύδει περίτρανα. Οι εργολάβοι δεν προσήλθαν ούτε σε διαδικασίες ανοιχτού διαγωνισμού, ούτε σε αυτές με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Βασική αιτία οι πολύ χαμηλές τιμές με τις οποίες αποζημιώνονται οι εργολάβοι μέσα στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την έκρηξη των τιμών στα πετρελαιοειδή (άσφαλτος κ.τ.λ).

Παράλληλα το κλίμα ενστάσεων, εντάσεων και υπονοούμενων από την πλευρά της αντιπολίτευσης των Σουσούδη – Καπάκη δεν βοηθάει. Δημιουργεί ένα νοσηρό κλίμα-μέσα στο οποίο κανείς δεν θέλει να δραστηριοποιηθεί.

Μεγάλος χαμένος, το νησί μας και οι υποδομές του.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια πλήρους ανυπαρξίας ασφαλτοστρώσεων, συντηρήσεων και παρεμβάσεων ασφάλειας το ανίκανο παρελθόν ενοχλείται στην προοπτική εκτέλεσης έργων.

Κρίμα για το νησί μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα στα πλαίσια των νόμων, με γνώμονα το καλό της Άνδρου να προσπαθούμε να υλοποιήσουμε όσα περισσότερα έργα μπορούμε.

Η συνασπισμένη αντιπολίτευση θα συνεχίσει να προσπαθεί να μπλοκάρει με προσφυγές το έργο του Δήμου.

Ευχόμαστε να μας διαψεύσουν.

Θα συνεχίσουμε μαζί με τους κατοίκους και όλους όσους αγαπούν το νησί να παλεύουμε χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες για μια καλύτερη Άνδρο.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

7 Σχόλια

  • Το Επαρχείο με τις περίπου € 450.000,00 που εχει καταφέρει να βρει από την περιφέρεια, δε θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτά τα έργα? Μην αναλωθούμε πάλι στο που ανήκουν οι συγκεκριμένοι δρόμοι (Δήμος ή Επαρχείο), καθότι βλέπουμε την άριστη συνεργασία που εχουν μεταξύ τους οι δύο θεσμικοί αυτοί φορείς.

  • Σε είδαμε και σαν Έπαρχο ΄πόσα έργα οδοποιίας έκανες κι έφτασαν οι δρόμοι της Άνδρου σε αυτά τα χάλια!

  • Με αυτή την λογική τότε δεν γίνεται ασφαλτόστρωση σε κανένα μέρος της Ελλάδας και του κόσμου που έχει επιρεαστεί από την κρίση … σωστά?
    Πως γίνεται τότε το Κουμάρι και ο Πισωλινμιώνας?
    Αλλά πως και ποιος εργολάβος έμαθε για το έργο αν δεν υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία ανηρτημένη στον σχετικό ιστότοπο? Δεν απάντησαν όσοι τους πήρατε τηλέφωνο? δεν καταλαβαίνω ….
    Ή μήπως οι εργολάβοι της Ελλάδας βγάλαν βρώμα πως τα έργα εδώ αρχίζουν και σταματάνε όπως και το Κουμάρι που διακόπηκε λίγο αφού άρχισε ?

  • Εγώ είμαι 2 μήνες στο νησί χάλασαν τα λάστιχα σκίστηκαν από τους δρόμους ,έπρεπε να κάνω αγωγή να πληρώσουν τα καινούργια ειδικά προς την χώρα χάλυβα ο δρόμος

  • Καλημέρα
    Είναι κρίμα για το νησί μας που είναι το νησι των εφοπλιστών και των καπετανεων να έχει αυτή την εικόνα στους δρόμους

  • Δελτίο τύπου του Δήμου είναι?
    Τότε γιατί δεν υπάρχει στο site του Δήμου?
    Μάλλον δελτίο τύπου μαϊμού, που απλά ήθελε να κάνει τα πικρόσχολα του ο δημοσιογράφος.
    Στην αλήθεια τώρα.
    Χάρακας, γριάς πηδημα, ζορκος έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθει από το 2020 σαν πρόγραμμα φιλοδημος, εγκρίθηκαν από το ΔΣ και μετέπειτα μετεπηδησαν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αφού η κυβέρνηση κατηργησε το φιλοδημος.
    Από τότε μπορούσε ο Δήμος να κάνει τις άσφαλτο στρώσεις με διαγωνισμό, δεν τις έκανε επίτηδες για να τις κάνει πριν τις εκλογές.
    Τώρα που ακριβηναν τα υλικά λογικό είναι να μην βρει εργολάβους.
    Όσο για το μεγάλο ποσόν των 2000000 ευρώ που ήθελε να το κάνει με απευθείας ανάθεση, η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκε στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης γιατί ήξερε ότι ήταν παράνομο, δεν το επέτρεπε η ευρωπαϊκή ένωση, γιαυτό και δικαιώθηκε η αντιπολίτευση.
    Άρα δεν φώναξαν κανένα εργολάβο γιατί απλά δεν μπορούσαν για απευθείας ανάθεση.
    Τα παπαγαλάκια όμως από το ψέμα τους έχουν γίνει γραφικοι

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio