Νέα

Ηλίας Πολέμης: Περάσαν κιόλας 7 χρόνια …!

 

Περάσαν κιόλας 7 χρόνια …!

Ήταν Μάης του 2016 όταν «συνέλαβα» με το φακό της φωτογραφικής μου μηχανής «λελέκια» στον Νημποριό https://androslivadia.blogspot.com/2016/05/blog-post_12.html

Κυριακή 5 Μάρτη σήμερα  του 2023 και η πρωινή καταιγίδα (που με τόση λαχτάρα περιμέναμε όλες, όλοι, αλλά και όλα τα ζωντανά πλάσματα της Άνδρου) μόλις έχει περάσει και από το μπαλκόνι μου στον Αη Γιώργη βλέπω ένα ζευγαράκι λελέκια να στεγνώνουν τα φτερά τους στην εκβολή του ποταμού στο Παραπόρτι, τέλεια ευκαιρία για … «μπανιστίρι»!

Με τον τηλεφακό οπλισμένο λοιπόν, κατεβαίνω στην παραλία και κρατώντας την αναγκαία απόσταση για να μην τα διώξω, αποθανατίζω τα πανέμορφα αυτά πουλιά σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια, εν στάσει και εν πτήσει …

 

Και ενώ την προηγούμενη φορά είχα πετύχει λευκοτσικνιάδες, που δεν είναι τόσο εύκολο να δεις ειδικά στον πολυσύχναστο Νειμποριό, αυτή τη φορά τα λελέκια που αποθανάτισα ήταν οι πιο κοινοί, οι πιο μεγάλοι ερωδιοί και οι πιο συνήθεις επισκέπτες του υγροτόπου στο Παραπόρτι, στην Ελλάδα γνωστοί ως σταχτοτσικνιάδες. Είναι πράγματι εντυπωσιακά πουλιά και στη χώρα μας ξεχειμωνιάζουν ώστε πριν καλοκαιριάσει να ανεβούν βορειότερα να αναπαραχθούν. Το είδος έχει επιστημονική ονομασία Ardea cinerea και στην Ελλάδα απαντά το τυπικό υποείδος του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio