Νέα

Το ντοκιμαντέρ “Ξερολιθιά” στο κανάλι της Βουλής το Σάββατο 1η Απριλίου στις 15:30

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ   Ξερολιθιά – Σμιλεύοντας τοπία στις αιμασιές του Αιγαίου που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Άνδρο, έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Σινέ αυλή της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης Αναβαθμίδες του Αιγαίου: Εικόνες από το Παρελθόν έως το Μέλλον  στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη της Χώρας (10.09.2022 – 31.01.2023).

Τον Οκτώβριο, το ντοκιμαντέρ έλαβε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ (Odysseus Awards) στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2022, όπου διακρίθηκε μεταξύ πολλών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους. Η σκηνοθεσία είναι του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, επιστημονικώς υπεύθυνη η Θεοδώρα Πετανίδου, και η παραγωγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Σάββατο 1η Απριλίου 2023,  15:30 – 16:00  στο ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ξερολιθιά – Σμιλεύοντας τοπία στις αιμασιές του Αιγαίου

Κατηγορία: Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά τη σχέση μεταξύ τοπίου και αρχιτεκτονικής, ακολουθώντας τις αναβαθμίδες, έργο ανώνυμων ανθρώπων, μεγαλειώδες, φτιαγμένο με τα ταπεινότερα υλικά του Αιγαίου, που υποστήριξε τη ζωή αμέτρητων γενιών σε τόπο άγονο και ξερό, σε νησιά απομονωμένα, που κράτησε τη ζωή στα ψηλά και, μαζί με το πολύτιμο χώμα και το βιαστικό βρόχινο νερό, αποτέλεσε τον γενέθλιο χώρο του πολιτισμού του Αιγαίου. Από το 2018, η UNE-SCO έχει εγγράψει την ξερολιθιά στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

τρέιλερ: https://youtu.be/arT8okLruOo

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio