Νέα

Τι ανταπαντά ο Φιλοπρόοδος Όμιλος “το Γαύριο” στην εταιρεία “Βαλμάς Α.Ε.”

1η ανακοίνωση του ΦΟΓ: Σταθερά αντίθετος ο Φιλοπρόοδος όμιλος “Το Γαύριο” στην εγκατάσταση Μονάδας Ετοίμου Σκυροδέματος στον Κάμπο Γαυρίου.

2) η Απάντηση της εταιρείας «ΒΑΛΜΑΣ ΑΕ» στην επιστολή του Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο»

3) η ανταπάντηση του Φ Ι Λ Ο Π Ρ Ο Ο Δ Ο Υ   Ο Μ Ι Λ Ο Υ   «Τ Ο   Γ Α Υ Ρ Ι Ο»

Εξόχως  προσβλητικές  θεωρεί ο σύλλογος μας τις ενέργειες της εταιρείας ΒΑΛΜΑΣ προς την περιοχή μας και τους  κατοίκους της , οι οποίοι και πάλι  μας ζήτησαν όπως την πρώτη φορά να αναδείξουμε  το θέμα εκφράζοντας  τις έντονες  ανησυχίες τους.

Από πότε μία εταιρεία καλεί  την υπηρεσία Δόμησης του Δήμου να συνεχίζει να αγνοεί  την γνωμάτευση της αρμόδιας προϊσταμένης αρχής  ,το  Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας/Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού ,  της οποίας  τη γνωμάτευση ή ίδια προκάλεσε;  Πως μπορεί να απαξιώνει την γνωμάτευση της  ανωτέρω  Διεύθυνσης  η οποία προέκυψε βάσει των   ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων  και των  όποιων  χωροταξικών  κατευθύνσεων  για τη Βιομηχανία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου .

Όσο για «τον υπέροχο Κάμπο Γαυρίου» κατά τον επιχειρηματία, ο οποίος θεωρεί ότι οι  επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης  που υπάρχουν εκεί όπως προβλέπεται από  τη νομοθεσία,  τις  οποίες και πάλι στοχοποιεί ,  συγκρίνονται  με την δική του  σταθερή  βιομηχανική  μονάδα Μέσης  Όχλησης , την οποία εγκατέστησε χωρίς οικοδομική άδεια και η εκ των υστέρων νομιμοποίησης της ακυρώθηκε από το ΣτΕ με την απόφαση 2311/2020.

 Ο σύλλογος ενοχλείται και αναδεικνύει τα θέματα όταν  γίνονται εμφανή και δημιουργούν  προβλήματα, εξάλλου η  υπηρεσία  Δόμησης του Δήμου είναι αρμόδια  για τις όποιες ενέργειες.

Η όψιμη ευαισθησία της  εταιρείας και η αντίθεση της  για τα Αιολικά Πάρκα , έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την επιδίωξη της κερδοφορίας που θα της αποφέρει   η  εγκατάσταση της μονάδας στο βολικό Κάμπο δίπλα στο λιμάνι. Όσο για τις αντιδράσεις του συλλόγου σε αυτά και για την παρότρυνση της  να  προσφύγουμε  στο ΣτΕ ,όπως κάναμε με την Μονάδα Σκυροδέματος , θέλουμε να τον πληροφορήσουμε ότι ο σύλλογος δεν προσέφυγε στο ΣτΕ για την Μονάδα Σκυροδέματος  αλλά οι κάτοικοι μέλη του συλλόγου, όπως και για τις Α/Γ προσέφυγαν κάτοικοι ,σύλλογοι και ο σύλλογος μας .

Είμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε τα τεράστια  προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την λειτουργία αυτής της μονάδας και δεν χρειάζεται να μας συνεφέρει η εταιρεία που με αυτές τις παρεμβάσεις της υπερασπίζεται τα συμφέροντα της και μόνο. Εμείς έχουμε κάθε ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του τόπου μας.

Ο σύλλογος μας όπως και οι σύλλογοι της Άνδρου δεν περιμένουν  τις  υποδείξεις  της εταιρείας προκειμένου να υπερασπιστούν το νησί τους , αλλά εφαρμόζουν τις καταστατικές  τους δεσμεύσεις  περί προστασίας του περιβάλλοντος  και της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio