Νέα

Δημοτ. παράταξη “Μαζί για την Άνδρο”: Αρνητικά για δεύτερη φορά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την μονάδα σκυροδέματος στον ΚΑΜΠΟ Γαυρίου.

Αρνητικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2023 σχετικά με την λειτουργία μονάδας ετοίμου σκυροδέματος στον ΚΑΜΠΟ Γαυρίου. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Αρνητική ήταν άλλωστε και η αντίστοιχη γνωμοδότηση του 2019 επί Δημαρχίας Δ Λοτσάρη.

Η όλη ιστορία ξεκινάει το 2018, επί Δημαρχίας Θ Σουσούδη.  Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εξέδωσαν το 2018 – εκφράζοντας την άποψη τους – θετική γνωμοδότηση για την  ίδρυση  μονάδας  ετοίμου σκυροδέρματος στην εν λόγω περιοχή με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το αντίστοιχο χωροταξικό πλαίσιο.

Nα σημειωθεί ότι οι εργασίες από την ενδιαφερόμενη εταιρεία ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2018 και οι αντιδράσεις το εκλογικό 2019!…Η όλη διαδικασία ακυρώθηκε μετά από προσφυγή των κατοίκων στο ΣΤΕ. Η ενδιαφερόμενη εταιρεία επανήλθε και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου το 2022 έδωσαν εκ νέου την ίδια απάντηση που είχαν δώσει και το 2018.

Κάπου εδώ σταματά και η εμπλοκή του Δήμου στην εν λόγω υπόθεση. Οι Υπηρεσίες Περιβάλλοντος θα εξετάσουν την υπόθεση και ανάλογα θα εκδώσουν ή όχι άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης και εν συνεχεία βέβαια η όλη υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από το ΣΤΕ.

Δυστυχώς όμως αυτό το τόσο σοβαρό θέμα αποτέλεσε για μια ακόμα φορά αφορμή η ομάδα Καπάκη – η οποία σύρει και τον Θ Σουσούδη-να το δει ως ζήτημα για αντιπολίτευση. Λάσπη, ψέματα και προσπάθεια παραπληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας

«Κατηγορούμενος» σήμερα ο δήμαρχος – που κατά την θητεία του οι υπηρεσίες επανέλαβαν την σχετική γνωμοδότηση η οποία είχε εκδοθεί κατά την δημαρχία Θ Σουσούδη. Λέξη δεν λένε τα γνωστά παπαγαλάκια για την αρχική γνωμοδότηση της θητείας Θ Σουσούδη. Λέξη δεν αναφέρουν για την αλλαγή στάσης του  Θ Σουσούδη-μετά την πολιτική συμμαχία με την ομάδα Γ Καπάκη όπως αυτή εκφράζεται στην περιοχή του Γαυρίου..

– Aποκρίπτουν μεθοδευμένα ότι ο Δήμαρχος δεν λαμβάνει γνώση για κάθε ένα από τα δεκάδες έγγραφα που οι υπηρεσίες του Δήμου και οι προιστάμενοι τους εκδίδουν καθημερινά.

– Αποκρίπτουν επίσης ότι ο δήμαρχος Δ Λοτσάρης μόλις ενημερώθηκε για την επανάληψη της γνωμοδότησης του 2018 και το σχετικό έγγραφο που έχει εκδώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος μετά από αίτημα ιδιώτη, ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου να επανεξετάσουν την γνωμοδότησή τους περί χρήσεων γης. Διαδιακσία που ποτέ δεν έκανε ο Θ Σουσούδης. Η απάντηση της υπηρεσίας του Δήμου είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων.

Είναι άλλωστε γνωστό στους πάντες ότι ο Θ. Σουσούδης «έχει παραδώσει τα κλειδιά» της παράταξης του στην ομάδα Καπάκη με αντάλλαγμα την στήριξη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν παίρνει καν τον λόγο στα Δημοτικά Συμβούλια για να εκφράσει τις θέσεις του ως αρχηγός παράταξης και πρώην δήμαρχος πριν μιλήσουν οι σύμβουλοι του Γ Καπάκη.

Πως δικαιολογείται άραγε η αλλαγή στάσης των Ν.  Βιδάλη και Γ. Τρανάκου οι οποίοι το 2019 ψήφισαν θετικά και το 2023 αρνητικά; Τι καινούργιο προέκυψε εκτός από την απόλυτη πειθαρχία στην σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή της ομάδας Καπάκη του Γυαρίου; Θα είχε ενδιαφέρον η τεκμηρίωση της θέσης τους!! Που «χάθηκε» ο Δ Θεοδωράκης που και αυτός είχε ψηφίσει θετικά το 2019; Προσωπικά συμφέροντα και χωρίς όρια αντιπολίτευση κυριαρχούν στην σύμπραξη Σουσούδη-Καπάκη. Τι περισσότερο πια!!

Εμείς από την πλευρά μας για μια ακόμη φορά δεν θα σας ακολουθήσουμε. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα παρακολουθούμε το θέμα. Καλούμε δε την αντιπολίτευση και διαφόρους εξαφανισμένους παραγοντίσκους να σταματήσουν να δηλητηριάζουν την κοινωνια με ψέματα και ανακρίβειες.

Είμαστε άλλωστε η Δημοτική Αρχή που προχωράμε – για πρώτη φορά – με ταχύτατους ρυθμούς την χωροθέτηση χρήσεων γης, μέσα από μελέτες που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και με απόλυτη διαφάνεια  θα λύσουν οριστικά κάθε τέτοιο θέμα. Και η κοινωνία πρέπει από την πλευρά της να επιλέξει ποιοι έχουν σήμερα επιδείξει την αντίστοιχη σοβαρότητα για να χειριστούν ένα τέτοιο θέμα.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

“ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ”

 

 

 

 

8 Σχόλια

  • Μην σκούζετε άδικα…..έχουμε δει το βίντεο του ΔΣ του 2019 και τα έχουμε καταλάβει πολύ καλά. Εσείς προσπαθείτε να εργαλειοποιήσετε τις αποφάσεις και χτυπηθήκατε σαν χταπόδια για να γνωμοδοτήσει το ΔΣ θετικά την ΜΠΕ το 2019. Δεν πείθετε κανέναν. Απολογηθείτε και για την τότε και για την τωρινή στάση σας!

  • 11.56 Για την θετική γνωμοδότηση του 2018 θα πείτε κάτι; Για τις εργασίες που είχαν ξεκινήσει από τότε; Για τις κωλοτούμπες των Σουσουδικών έστω μια δήλωση; Αφήστε καλύτερα, καταλάβαμε όλοι…

  • Το οποιοδήποτε λάθος του ’18 διορθώθηκε το ’19 με την στάση και την αιτιολόγηση της στο ΔΣ. Ο κύριος Λοτσάρης και οι κολλητοί του, τι πρεμούρα είχαν ενώ όλα πλέον αποδείκνυαν ότι δεν έπρεπε να εγκριθεί η ΜΠΕ, να πιέζουν προς την κατεύθυνση της έγκρισης και να ψηφίζουν θετικά στο τέλος; Μήπως ξέρει και κάτι άλλο ο Έπαρχος του ’18 κύριος Λοτσάρης που οφείλει να γνωστοποιήσει στους Γαυριώτες; Ο ρόλος της Περιφέρειας σε αυτή την ιστορία ποιος είναι; Τι εγκρίσεις έδωσε ή δεν έδωσε και ποια ήταν η τύχη τους, κύριε Λοτσάρη;

  • Α μάλιστα! Ο νέος ορισμός της κωλοτούμπας μόλις εφευρέθηκε από τον παραπάνω σχολιαστή και έχει ως εξής “το οποιοδήποτε λάθος του ’18 διορθώθηκε το ’19…”!!! Γελάει ο κόσμος με τις τρομερές ανακαλύψεις σας και τα… οικονομικά σκάνδαλα που τελικά δεν ήταν σκάνδαλα, αλλά παρανοήσεις!!! Γι’ αυτό σου λέω…άστο καλύτερα, πάλι γαλότσες θα ψαρέψετε…

  • Για την ταμπακιέρα ούτε κουβέντα, χρυσό μου! Τι ξέρει/έκανε ο Έπαρχος Λοτσάρης που προσπάθησε να ολοκληρώσει ο Δήμαρχος Λοτσάρης?

  • Αχ ναι βρε, ο κακός έπαρχος Λοτσάρης το παρέσυρε το τσαμένο σου και έπεσε κατά λάθος σε παράπτωμα. Μη σου πω ότι είναι πολύ πιθανό να του έριξε και τίποτα στο ποτό του. Έτσι θα εξηγείται που το ’18 οι παραπλανημένοι ψήφιζαν σωρηδόν υπέρ! Αυτό δεν προσπαθείς να πουλήσεις χρυσό μου; Έλα που δεν πείθετε όμως πια.

  • Να το ξαναρωτήσω, μπας και απαντήσεις; Τι εγκρίσεις – βεβαιώσεις εξέδωσε η Περιφέρεια για το εν λόγω θέμα;;; Ποια ήταν η τύχη τους στο ΣΤΕ; Γιατί επέμενε ο Λοτσάρης για την υπερψήφιση της ΜΠΕ το 2019;;

  • Μα εγώ δεν επιμένω ότι δεν ήθελε ο Λοτσάρης την ΜΠΕ. Εσύ μεροληπτείς και προσπαθείς μάταια να πείσεις ότι ο Σουσούδης δεν την ήθελε, ότι είναι ειλικρινής και ότι δεν παίζει μικροκομματικά παιχνίδια…

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio