Νέα

«Άνδρος Ανοιχτοί Ορίζοντες»: Τα ψέματα τελείωσαν… Η αλήθεια δεν κρύβεται

Η αλήθεια δεν παραποιείται όσο και να προσπαθεί ο κ. Λοτσάρης.

Η παράταξη «Άνδρος Ανοιχτοί Ορίζοντες» ασκεί κριτική, πάντα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Αυτός άλλωστε είναι, μεταξύ άλλων, και ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση στην απερχόμενη δημοτική αρχή.

Η υποκριτική τακτική του κ. Λοτσάρη και οι εκφοβισμοί δεν αντέχουν σε κριτική. Ευτυχώς η ελληνική γλώσσα είναι σαφέστατη και οι έννοιες της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης δημοσίου χρήματος είναι ξεκάθαρες. Επειδή μάλλον οι λέξεις αυτές προκαλούν αναστάτωση στον κ. Λοτσάρη και την παρέα του, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και το ότι θα κριθούν αυστηρά για τα κακώς κείμενα της διοίκησής τους, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν το νόημά τους.

Δεν κατηγορούμε τη διοίκηση για τα όποια έργα διατείνεται ότι κάνει -άλλωστε τα περισσότερα τα βρήκε έτοιμα- αλλά για τον τρόπο με τον οποίο τα υλοποιεί, κάνοντας δηλαδή κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και σπαταλώντας πόρους τους οποίους θα μπορούσε να έχει εξοικονομήσει προς όφελος του δήμου μας! Οι χρηματικά υπέρογκες απευθείας αναθέσεις, που έχει κάνει τα χρόνια της διοίκησής του, έχουν ζημιώσει τον Δήμο Άνδρου πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και τώρα με την καταγγελία και το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας εκθέτει και βάζει σε περιπέτειες τον Δήμο Άνδρου.

Παρά τις απαράδεκτες απευθείας αναθέσεις που έκανε με τη δικαιολογία του κατεπείγοντος και της έκτακτης ανάγκης, είναι ελάχιστα τα οφέλη που έχουν δει στην καθημερινότητα τους οι πολίτες. Ακόμα και από άποψη χρόνου τίποτα δεν έχει προσφέρει η τακτική της απευθείας ανάθεσης, αφού όλα σχεδόν τα έργα λιμνάζουν. Ο κ. Λοτσάρης θυμήθηκε να τα προχωρήσει καθυστερημένα, μόλις μερικούς μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, με το κατεπείγον από τον Οκτώβριο του 2019!! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Σπατάλη δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείριση είναι η απώλεια χρημάτων από τις εκπτώσεις που θα κέρδιζε ο δήμος αν γίνονταν διαγωνιστικές διαδικασίες.

Σπατάλη και κακοδιαχείριση είναι όταν π.χ. ο δήμος ξοδεύει 74.000 ευρώ για ανακατασκευή ιστοσελίδας, χρήματα που δεν δαπανούν δήμοι με πολλαπλάσιες ανάγκες και πληθυσμό.

Κακοδιαχείριση είναι όταν ο δήμαρχος δαπανά περισσότερα από 20.000 ευρώ, για μια ημερίδα ενημέρωσης για το λεμόνι Άνδρου.

Image

Κακοδιαχείριση είναι όταν τα χρήματα που δίνει το κράτος για αντιμετώπιση covid19 σπαταλώνται για άλλους σκοπούς, όπως ενδεικτικά, – καύσιμα 62.000 ευρώ, -επισκευή αυτοκινήτου πλυντηρίου 20.500 ευρώ, το οποίο δεν ξέρουμε αν δουλεύει – επισκευή συστημάτων ύδρευσης 35.000 ευρώ.

Κακοδιαχείριση είναι όταν επιμένει να μη δίνει χρήματα στους προέδρους των χωριών και σε πολλές περιπτώσεις να μην γίνονται ούτε τα αυτονόητα στα χωριά μας. Και πολλά άλλα.

Οι σκόπιμες καθυστερήσεις, οι απευθείας αναθέσεις, οι κακοτεχνίες, η κακή διαχείριση των χρημάτων του Δήμου, μαζί με την αλαζονεία, τον λαικισμό και την παραπληροφόρηση, συνθέτουν μια τραγική εικόνα, η οποία χαρακτηρίζει την απερχόμενη διοίκηση.

Κανένα ψέμα του κ. Λοτσάρη δεν μπορεί να κρύψει αυτή την τρανταχτή αλήθεια!

«ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Copyright © 2023 || Designed & Developed by divweb.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio