Νέα

Ανακοίνωση Σύριζα ΟΜ Άνδρου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Στις εκλογές  της 21 Μάϊου  2023 οι πολίτες της χώρας  άσκησαν  το δημοκρατικό τους δικαίωμα, με αποτέλεσμα, τη νίκη της ΝΔ και την σοβαρή ήττα του  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Ένα αποτέλεσμα που εξέπληξε και προβλημάτισε πολλούς, κυρίως  τους ηττημένους όπως τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αλλά και του νικητές καθώς και  τους ψηφοφόρους αυτών.

 

Στην Άνδρο το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  έφερε  μια σημαντική μείωση αναλογικά με το ποσοστό της χώρας, στο οποίο συνετέλεσε και  ένα μεγάλο ποσοστό αποχής.

 

Ευχαριστούμε  τους ψηφοφόρους της Άνδρου που  μας στήριξαν σε αυτή την δύσκολη συγκυρία και πιστεύουμε ότι θα μας  στηρίξουν  και  στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση προσδοκώντας ένα καλλίτερο αποτέλεσμα.  

 

Σεβόμενοι  τις επιλογές των ψηφοφόρων προς τα άλλα κόμματα, τους καλούμε στις επερχόμενες εκλογές στις 25 Ιουνίου , πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, να αναλογιστούν, εάν το μεγάλο ποσοστό στη ΝΔ ήταν αποτέλεσμα μιας τετραετούς διακυβέρνησης  κατά την οποία,

 

Δεν στήριξε  της Δημόσια Υγεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την  Δημόσια  Παιδεία, δεν αντιμετώπισε  την ακρίβεια στα αναγκαία καταναλωτικά  αγαθά με μείωση  του  ΦΠΑ και στην ενέργεια  με μείωση ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου κατανάλωσης, δεν φορολόγησε τις εταιρείες με τα ουρανοκατέβατα κέρδη την εποχή της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων εταιρειών  κοινής ωφέλειας ,όπως ηλεκτρισμός, νερό, συγκοινωνίες, δεν στήριξε ουσιαστικά  την ευάλωτη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα  με τα κονδύλια του ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αντίθετα,

μοίρασε κρατικό χρήμα σε «ημετέρους» , δεν φορολόγησε τα υπερκέρδη όπως έγινε στις χώρες της Ε.Ε., ενώ αντίθετα εισέπραξε  από τους αδύναμους  από τους άδικους έμμεσους φόρους, αυξάνοντας τα φορολογικά της έσοδα, κουκούλωσε  σκάνδαλα  για προφανείς λόγους, έκανε τις υποκλοπές μετά και το πόρισμα της επιτροπής PEGA  της Ε.Ε.,  χρησιμοποίησε την Δικαιοσύνη για να καλύψει ενόχους μεγάλων σκανδάλων, άλλαξε την νομοθεσία εις βάρος των πολιτών σε κρίσιμους τομείς, όπως στο Περιβάλλον, στην Αυτοδιοίκηση, στη Δικαιοσύνη, στην υγεία την παιδεία κ.α.

 

Εδώ όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες της Άνδρου, να αναλογιστούν τον απόλυτα υπαρκτό κίνδυνο λόγω του νέου συστήματος ενισχυμένης αναλογικής που θα ισχύσει στις εκλογές της 25-06-2023 να χαθεί και η μοναδική έδρα δημοκρατικού βουλευτή για τις Κυκλάδες και την  Άνδρο, για τον Σύριζα με τον Νίκο Συρμαλένιο, που θα μπορεί όπως έκανε πάντα, να αναδεικνύει και να μεταφέρει μέσα από τη Βουλή την αγωνία για τα προβλήματα των νησιωτών, να προτείνει και να διεκδικεί   την επίλυση τους.

 

Επίσης, οι πολίτες της Άνδρου πρέπει να αναλογιστούν, τι έκανε η απερχόμενη κυβέρνηση για τα  προβλήματα στο νησί μας ή έστω εάν έχει εντάξει κάποιο από αυτά σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

 

Όπως, έργα για την αναβάθμιση  των βασικών υποδομών, όπου υστερούμε  κατά πολύ από τα άλλα νησιά , στο οδικό δίκτυο, στην υλοποίηση ενός σοβαρού  σχεδιασμό υδροδότησης του νησιού, μια βιώσιμη λύση για το  θέμα των σκουπιδιών, την  αντιμετώπιση του προβλήματος του λιμανιού,  την αποτροπή των σχεδίων  μεγάλων επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν καταστρέφοντας  το  περιβάλλον, (ανεμογεννήτριες, μονάδα μπετόν στο Γαύριο) κ.α.

 

Για το νησί μας δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενέργεια για τα παραπάνω προβλήματα, αντίθετα τορπιλίστηκαν και όσα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες μνημονίου, με αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς πέτυχε,    όπως  συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις για την Νησιωτικότητα, με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, πρόγραμμα αφαλατώσεων, την  ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, την εμβάθυνση του λιμανιού,  ανασύνταξη  της  Δημόσιας  Υγείας  με στήριξη των ΚΥ.

 

Τέλος η  ΝΔ  κατά την τετραετή διακυβέρνηση  της, κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα αυξάνοντας το δημόσιο χρέος  πάνω από 40 δις., με αποτέλεσμα οι δανειστές να έχουν εξαγγείλει άμεσα την επανέναρξη των συνεννοήσεων για δημοσιονομική  προσαρμογή και θα ζητήσουν νέα  μέτρα λιτότητας.

 

Σε  ποιόν θα εμπιστευθούν οι πολίτες  την διαχείριση της οικονομίας;             σε αυτούς που ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας;                                    

ή σε αυτούς που έκαναν σωστή διαχείριση  αφήνοντας απόθεμα 37 δις. ;

Εμείς το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε και να κάνουμε είναι ότι όπως πάντα θα είμαστε μπροστά, μαζί και πλάι στον απλό λαό για να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο για όλους και τον τόπο με δημοκρατία, ευημερία και προκοπή.

Και επειδή οι εκλογές είναι ένας από τους κυριότερους αγώνες που μπορούμε να δίνουμε όλοι και την ψήφο μας δεν την πετάμε, ούτε τη χαρίζομε, ούτε παραιτούμαστε από αυτήν. Όσο ισχυρότεροι είμαστε τόσο το καλύτερο για την κοινωνία και το λαό. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΖΑ!!!

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ 

Οργάνωση  μελών Άνδρου

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio