Νέα

Άνδρος – Ανοιχτοί Ορίζοντες: Οι κάτοικοι καλούνται να πληρώσουν την αδιαφορία του κ. Λοτσάρη για τα σκουπίδια

Το ποσό των 240.000 ευρώ στοιχίζει στο Δήμο μας η αδιαφορία, η επιπολαιότητα και η αλαζονεία του κ. Λοτσάρη

Ένα ακόμα πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο Δήμος Άνδρου και μάλιστα υπέρογκο, που δεν το αντέχει το ταμείο του Δήμου. Πρόκειται για το ποσό των 238.164,3 ευρώ με την αιτιολογία της μη συμμόρφωσής του στις συστάσεις της προϊστάμενης αρχής και κατ’ επέκταση για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο χώρο της εγκατάστασης της δεματοποίησης στην περιοχή της Σταυροπέδας (δείτε εδώ την απόφαση).

Το πρόστιμο αυτό επιβλήθηκε στον Δήμο μας ύστερα από την αδιαφορία του κ. Λοτσάρη να προσκομίσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τα στοιχεία που ζητήθηκαν. Από έλεγχο που έγινε στις εγκαταστάσεις της μονάδας δεματοποίησης στην Σταυροπέδα, οι ελεγκτικές αρχές διαπίστωσαν ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Αντίθετα τα σκουπίδια πετάγονται ανεξέλεγκτα και τις περισσότερες φορές καίγονται από άγνωστη αιτία. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη τόσο για εμάς ως παράταξη όσο και για τους κατοίκους της Άνδρου, διότι τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε θεατές στο ίδιο έργο: Tην ανεξέλεγκτη καύση των σκουπιδιών.

Η συστηματική αδιαφορία του Δημάρχου Άνδρου οδήγησε τις ελεγκτικές αρχές στην επιβολή προστίμου, με αποτέλεσμα ο Δήμος και οι κάτοικοι να καλούνται να πληρώσουν ποσό που φτάνει τις 240.000 ευρώ.

Ο κ. Λοτσάρης με την επιπόλαιη και ανεύθυνη τακτική που εφάρμοσε με τα σκουπίδια κυριολεκτικά έκαψε το θέμα και πλέον η διαχείριση των απορριμμάτων- ακόμα και το μεταβατικό στάδιο- είναι στον αέρα, χωρίς δεματοποίηση, χωρίς ανακύκλωση, με πολύ κακές επιπτώσεις για το νησί μας. Επιπτώσεις τόσο για την δημόσια υγεία με τις συνεχείς καύσεις, όσο και οικονομικές με την αδιαφορία προς την αποκεντρωμένη και την επιβολή προστίμων.

Οι πολίτες πλέον βιώνουν καθημερινά αδιαφορία από τη διοίκηση, που λειτουργεί εις βάρος τους. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για να γυρίσουμε σελίδα και να επιστρέψει στην Άνδρο η σοβαρότητα, η συνεργασία και η δουλειά προς όφελος των κατοίκων.

ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

2 Σχόλια

  • Καταλογισμός του προστίμου στους υπεύθυνους. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της διοίκησης του Δήμου!

  • Ας πληρώσουν και οι 2000 έποικοι της Ανδρου που ψήφισαν τον Δήμαρχο και που δουλευουν αφορολόγητα τοσα χρόνια και δεν πληρώνουν τιποτα …
    Μαθηματικά το 2030 θα είμαστε ξενοι στον τοπο μας

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio