Νέα

Ένας ναυαγοσώστης να σώσει το Νιμποριό μας!

Όλα τα είχε ο Νιμποριός , το παρατηρητήριο του ναυαγοσώστη του έλειπε. Ήρθαν οι  αρχές με την μεσούρα και βρήκαν ότι το κέντρο της παραλίας ήταν εκεί και εκεί σημάδεψαν και εκεί άνοιξαν το κιτ με τα σίδερα που ήρθε εξ Αθηνών και συναρμολόγησαν το παρατηρητήριο, μπήκαν και τα πιστοποιητικά και η λέμβος και περιμένουμε.

Και όλα θα ήταν  μια χαρά, αν δεν δεν σηκωνόνταν κύμα δυσαρέσκειας και αποριών για την κατασκευή, μήπως υποβαθμίζει τον Νιμποριό μας; μήπως να ήταν από ξύλο πάνω στη πεζογέφυρα για λόγους αισθητικούς που πολύ τους προσέχουμε ή να πάει στην άκρη του μώλου του Ν.Ο.Α. που είναι στο κέντρο του κόλπου;

Θα μείνει μόνο το καλοκαίρι και μετά θα βγει ή θα μείνει μόνιμα εκεί και για τους χειμωνιάτικους κολυμβητές και θα μπορούμε να καίμε πάνω τον καρνάβαλο;

Πολλά τα ερωτήματα αλλά το κυριώτερο: αν κάποιος κινδυνεύει και ο σώστης δεν τον βλέπει επειδή τον εμποδίζει ο Τούρλος , τι θα γίνει; Μήπως να βάλουμε μπουλντόζες, πράγμα εύκολο, και  να εξαφανίσουμε τον βράχο;

Πολλές οι σκέψεις  τώρα που περιμένουμε τον ναυαγοσώστη και αυτόν εξ Αθηνών και  τον φανταζόμαστε αλά μπέι γουότς αλλά φευ, δεν έρχεται, μάλλον λόγω του ερ μπι εν μπί δεν βρίσκεται σπίτι για να μείνει.

Αλλά εγώ, ο υψηλής αισθητικής και πολύ ευφάνταστος πάλι βρήκα τη λύση , να μπει πάνω στον Τούρλο ένας συνδυασμός παρατηρητηρίου – νεοξαπλώστρας ώστε  και να έχει ορατότητα ολούθε και να διαμένει πάνω ο ναυαγοσώστης τραβώντας τις κουρτίνες γύρω.

Και άμα θέλουμε ν’ ανέβει πιο πολύ αισθητικά ο Νιμποριός, να φέρουμε και το γνωστό σαλονάκι που έκανε παγκοσμίως γνωστή την άλλη παραλία μας.

Όλα γίνονται, φτάνει νάχεις μεράκι και γούστο!

6 Σχόλια

  • Θέλουν ναυαγοσωστη και το Παραπορτι και τα Γυαλια… το μέτρο είναι σωστό… επίσης η κατασκευή λίγο πιο αριστερά λίγο πιο δεξιά της πρέπει. Κατά τα λοιπά έχουμε καταπιεί τσιμεντένιες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ ο πύργος του ναυαγοσωστη μας μάρανε.

  • Η Άνδρος έχει δείξει εγκληματική ανοχή σε ασχήμιες :
    -κάθε μορφής κολώνες της ΔΕΗ που εκτός του ότι προσβάλλουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα των οικισμών-για τον οποίο οι κοινοί θνητοί υφιστάμεθα άπειρους περιορισμούς δόμησης, αποτελούν διαρκή κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών. Ούτε λόγος για υπογειοποίηση του δικτύου…
    -το πρώην ελικοδρόμιο του Νειμποριού μετατράπηκε σε επίσημο σκοπιδότοπο της ευρύτερης περιοχής, αντί να αναπλαστεί σε περιποιημένο χώρο στάθμευσης -πλατεία
    -ακόμα και οι ελάχιστου εμβαδού παραλίες παραχωρούνται σε ομπρέλλες-ξαπλώστρες, αποκλείοντας την χρήση τους από τους πολίτες που δεν γουστάρουν ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε αυτού του τύπου χρήση των παραλιών
    -περίεργοι, αταίριαστοι συχνά στα όρια του κιτς φωτισμοί μνημείων και βράχων του νησιού

    και τώρα φύτεψαν και τον πύργο του ναυαγωσώστη δίπλα στον Τούρλο……………….(στο τέλος της Δημαρχιακής θητείας Λοτσάρη και στην μέση του καλοκαιριού τους έπιασε ο πόνος για την ασφάλεια των λουομένων του Νειμπορειού…έχει μια γελοιότητα το timing που λέμε στο χωριό μας)

  • Ο ναυαγοσώστης εκτός των άλλων προσόντων πρέπει να είναι και φακίρης, για να μπορέσει να κάτσει στις καυτές μεταλλικές διαδοκίδες του πύργου, αφού λείπει το πάτωμα και το μπίμινι σκίαστρο στην κορυφή του πύργου.
    Σε μια παραλία αυτής της έκτασης και γεωγραφικού αναγλύφου, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 2 οι επανδρωμένοι πύργοι ναυαγοσωστών.
    Ο Ενας ελέγχει την παραλία Ν. Ομιλος μέχρι Swell και ο δεύτερος απο τον Τούρλο μέχρι το παλαιό Μονοπώλειο.
    Ας ολοκληρωθεί λοιπόν η κατασκευή του προσφάτως τοποθετηθέντος πύργου ναυαγοσώστη, ούτως ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να κάνουν ασφαλή βάρδια μέσα στο λιοπύρι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio