Νέα

«Όμως και του λαού η φωνή πολύ βαραίνει!» Του Βασίλη Πομόνη

Aπό τον Αγαμέμνονα της Ορέστειας του Αισχύλου

Κλυταιμνήστρα: «Λοιπόν αγνόησε το τι θα πει ο κόσμος!!»

Αγαμέμνων: «Όμως και του λαού η φωνή πολύ βαραίνει!!!»

Φίλες και φίλοι, αφορμή για το σημερινό σημείωμα πήρα από τη για μια ακόμη φορά διεξαγόμενη δημοσκόπηση. Μια ακόμα μεθοδευμένη  (κατά την άποψη του γράφοντα) προσπάθεια να εγκλωβιστεί ο κόσμος και να κατευθυνθεί στη στάνη, που ο καθένας τσομπάνης (από τους δύο μέχρι στιγμής εμφανιζόμενους) επιχειρεί να παρουσιάσει σαν την καταλληλότερη για τη φιλοξενία των προβάτων (όπως φαντάζονται ότι είμαστε) εμείς ο λαός που θα ψηφίσει στην Άνδρο για την επόμενη δημοτική αρχή. Αγνοούν, επειδή δεν διαβάζουν και πολύ, το μήνυμα της προμετωπίδας του άρθρου.

Η φωνή του λαού πολύ βαραίνει!!  Λοιπόν η φωνή του λαού δεν είναι αυτή κανενός μεγαλόσχημου! Κανενός δήθεν φιλοσοφημένου και «γνώστη και πολιτικού αναλυτή». Είναι η φωνή αγανάκτησης, που εκφράστηκε από έναν καθημερινό άνθρωπο της πιάτσας. Είναι η κραυγή ενός ανθρώπου που κόντεψε να σκοτωθεί αυτός, ο εγγονός του και ένας οδηγός μηχανής, επειδή οι διοικούντες δεν έκαναν τίποτα απ’ ότι ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν (εκτός αν θεωρούν ότι με το μπλου κουστουμάκι, το γλυκούλη ύφος, τα κολλητηλίκια με τον Περιφερειάρχη και ο σχηματισμός ψηφοδελτίου για να μην απειληθούν, αρκούν για να εμφανιστούν επιτυχημένοι).

Είναι φίλες και φίλοι ο χαρακτηρισμός «ΓΙΔΑΡΜΕΧΤΕΣ»

Έτσι χαρακτήρισε ένας από εμάς του λαού, ο Θανάσης Τσιάμαλος, κοινώς «Τσάπας», την απερίγραπτη κατάσταση του κεντρικού δρόμου της Άνδρου που ο Έπαρχος για να τον φτιάξει περιμένει να του έρθουν οι πιστώσεις που  είχαν φρενάρει οι προσφυγές (λέει) των εταιρειών κ.λ.π. παραμύθια. Λες και δεν μπορούσε να έχει βάλει ένα μηχάνημα να καθαρίσει τα πρανή του δρόμου, ούτως ώστε και οι αυτοφυόμενες ασπαρθιές να μην καταστρέφουν το οδόστρωμα και να δημιουργηθεί ορατότητα, ώστε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Και δεν είχε τίποτα να πει στον Τσιάμαλο, που του επεσήμανε, πράγμα που όφειλε ο ίδιος, ως Έπαρχος να γνωρίζει, ότι υπάρχουν πολύ απλά εργαλεία που λέγονται «καταστροφείς» και τα κοτσάρεις σε ένα οποιοδήποτε  μηχάνημα από τα υπάρχοντα στην Άνδρο και με μια απλή διέλευση δυο φορές το χρόνο καθαρίζουν τα πρανή των δρόμων, ώστε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Και ο άνθρωπος θέλει να εκλεγεί ξανά!! Για να μας ξαναπεί ότι δεν έχει πιστώσεις να φτιάξει το κεντρικό δίκτυο του νησιού. Πριν το φτιάξεις καθάρισέ το κύριε! Ο άνθρωπος που κινδύνεψε, προσφέρθηκε να το κάνει εθελοντικά!!!

Πάμε και στις δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτές θα μιλήσουμε πολύ αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε κάποιες απορίες. Σε δημοσκόπηση  που έγινε πριν από ένα-δυο μήνες και δημοσιεύτηκε από site του τόπου (εγώ τα διαβάζω όλα), τέθηκε σε κρίση και το όνομα μέλους του Δ.Σ. και προσκείμενου προς το Δήμαρχο, ως δήθεν υποψηφίου για τη Δημαρχία. Όλως περιέργως το όνομα αυτό έλαβε τότε το τεράστιο! ποσοστό του 1%, παρά το γεγονός ότι πράγματι δουλεύει για τη Χώρα και στις τελευταίες εκλογές, ως υποψήφιος Δήμαρχος είχε πάρει  περίπου 6-7 %. Τι έγινε ρε παιδιά? Τον ίδιο πολιτικό παράγοντα χτυπά ανηλεώς τελευταία το άλλο site!! Μιλάμε για πολύ ξύλο.

Από την άλλη πλευρά τις τελευταίες 2-3 μέρες διεξάγεται άλλη δημοσκόπηση, στην οποία στο ερώτημα περί του καταλληλοτέρου μελλοντικού δημάρχου περιλαμβάνεται εκτός των Λοτσάρη, Σουσούδη, Καπάκη και Γιαννίση και το όνομα του υπό το μηδέν, όσον αφορά τη συμπεριφορά και την πολιτική εντιμότητα, προέδρου του Δ.Σ. Άνδρου. Πολύ περίεργο δεν σας φαίνεται το να μπαίνουν στο ερωτηματολόγιο ονόματα που δεν έχουν καν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αξίωμα του δημάρχου?.

Δεν είναι περίεργο συμπατριώτες! Διαβάστε μας την προσεχή Κυριακή για να δείτε μέχρι που φτάνουν οι μεθοδεύσεις. Είπαμε σ’ αυτές τις εκλογές δεν θα πάμε άκλαυτοι!!!           Με το καλό το θείο μελτέμι.

Βασίλης Πομόνης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio