Νέα

Χαιρετισμός του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, για τον φετινό εικαστικό θεσμό ΠΛΟΕΣ 29 στο Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη,

για τον φετινό εικαστικό θεσμό ΠΛΟΕΣ 29

Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως,

Χώρα, Άνδρος

 

Χαιρετίζω την έναρξη και φέτος του εικαστικού θεσμού ΠΛΟΕΣ, που διεξάγεται αδιάλειπτα εδώ και 29 χρόνια στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, στη Χώρα της Άνδρου και έχει αναδείξει μέχρι τώρα το έργο 250 σημαντικών, σύγχρονων καλλιτεχνών. Αυτή την χρονιά, υπό τον τίτλο 29 ΠΛΟΕΣ: «Ανθρώπων Άστεα», θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και «εγκαταστάσεων» Ελλήνων καλλιτεχνών, με πυρήνα δημιουργικής αναφοράς τις πράξεις και τ’ αποτυπώματα των ανθρώπων, όταν συμβιώνουν σε κοινότητες και ιδίως στην «πόλη». Με αφορμή την Ομηρική φράση, οι επισκέπτες της έκθεσης θ’ ανακαλύψουν εύολβα στοχάσματα για το συλλογικό θυμικό, τις κοσμοθεωρίες που σχηματίζουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους, τη σχέση τους με τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον, υπό το πρίσμα και της διαφορετικότητας, που αναπτύσσεται σε μια κοινωνία.

 

Μέσα από την ιδιότητά μου ως μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος, ευχαριστώ τον Πρόεδρο, Δημήτριο Σιγάλα, τα λοιπά μέλη και την Ιστορικό Τέχνης και επιμελήτρια της Έκθεσης, Αθηνά Σχινά, για την συνεργασία· η αγάπη και η φροντίδα τους για τα πολιτισμικά δρώμενα του Ιδρύματος στην Άνδρο είναι συμφυής με τον ζέοντα ρόλο του τελευταίου, ως πολιτισμικής κοιτίδας του νησιού.

 

Εύχομαι η καλλιτεχνική διάσταση της Έκθεσης να οδηγήσει τους δημιουργούς και επιμελητές της σε καρποφόρες, εσωτερικές αναγωγές μεταξύ ζωής και Τέχνης· στους επισκέπτες του θεσμού και της Άνδρου, εύχομαι καλή απόλαυση και στα δυο.

Δημήτρης Λοτσάρης 

Δήμαρχος Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio