Νέα

Στην έναρξη του 9ου Φεστιβάλ Άνδρου ήρθαν ωραίες μουσικές και ποιήματα

Παραφράζοντας  και απαντώντας στον τίτλο ωραίας και πολύχρονης ραδιοφωνικής εκπομπής του Μενέλαου Καραμαγγιόλη “Πού πάει η μουσική όταν δεν την ακούμε πια;”, το ερώτημα γίνεται “που και πόσο ψηλά  πάνε οι ωραίες μουσικές και οι ωραίου στίχοι και δεν τις ακούμε πια εμείς εδώ στον πάτο;”

Αλλά ευτυχώς που ο Βούλγαρης και οι φίλοι του Φεστιβάλ τις βρίσκουν και μας τις φέρνουν, όπως έγινε τη Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 στο Ανοικτό Θέατρο στην πιο ωραία έναρξη που θα μπορούσε να γίνει του 9ου Φεστιβάλ Άνδρου.

Με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη να απαγγέλει συγκλονιστικά   και να τραγουδά μοναδικά μαζί με τον Μανώλη Μητσιά τέτοια ποιήματα μελοποιημένα από τέτοιους  μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

Παρουσιάστηκαν  έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Άξιο απορίας αλλά και παρήγορο  που τόσο νέα κάτι παιδιά ξέραν και σιγανοτραγουδούσαν αυτά τα τραγούδια.

Αξέχαστο βράδυ  Υπάρχει ελπίδα…

2 Σχόλια

  • Μια υπέροχη έναρξη, ένας αειθαλης Μητσιας, μια θεα, Ανεπανάληπτη Καρυοφιλλια. Ερμηνείες εκπληκτικές, πλαισιομενες από μια ορχήστρα μόλις 3-4 οργάνων, η ποιότητα έναντι της ποσότητας. Το μόνο αρνητικό, το θέατρο δεν γέμισε όπως θα έπρεπε.

  • Εκπληκτική παράσταση. Όλοι οι συντελεστές άψογοι!!!Συγχαρητήρια.
    Κρίμα που δε γέμισε το θέατρο!!!Δυστυχώς τα ακούσματα πλέον στα ραδιόφωνα δεν προβάλλουν αυτά τα τραγούδια!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio