Νέα

Έπαρχος ‘Ανδρου: Η αλήθεια για την φοροδιαφυγή στην Άνδρο

Άνδρος, 18 Αυγούστου  2023

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

     Εκφράζω τη δυσαρέσκεια μου και αναφέρω ως υπερβολικά, δημοσιεύματα έγκυρων (κατά τα άλλα) δημοσιογραφικών sites  όπου   επικαλούμενα ανακοίνωση  του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΑΔΕ),  αναφέρουν  πως ‘έπεσαν βροχή τα λουκέτα στην Άνδρο’ και πως  ‘Άνδρος και Πάρος είναι πρωταθλήτριες στη φοροδιαφυγή’.

Επί της ουσίας και προς ενημέρωση όλων, το διάστημα  11 με 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στην Άνδρο. Στην Άνδρο βάση στοιχείων των επιμελητηρίων, δραστηριοποιούνται περί τις 1400 επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καταλογίστηκαν φορολογικές παραβάσεις μόνο σε πέντε (5) επιχειρήσεις όπου και τους επιβλήθηκε πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες. Στην πλειοψηφία τους οι παραβάσεις αφορούσαν πρόβλημα επικοινωνίας  λόγω τεχνικού προβλήματος(ίντερνετ) των ταμειακών μηχανών με την πύλη της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να μην έχουν μεταφερθεί φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων.

Σαφώς ως Έλληνες πολίτες,  θεωρούμε πως ορθώς πράττει  το Υπουργείο Οικονομικών  με εντεταμένους ελέγχους, αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ελέγχων και επιβολής προστίμων για την υπόλοιπη επικράτεια,  και λόγω του ελάχιστου ποσοστού παραβάσεων που βεβαιώθηκαν στην Άνδρο σε σχέση με το πλήθος επιχειρήσεων, θεωρούμε πως οι δημοσιογραφικές αναρτήσεις είναι τουλάχιστον άστοχες και υπερβολικές και εκθέτουν την επιχειρηματικότητα στο νησί μας.

 

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ                                                                                 

1 Comment

  • Καλως ορισες Επαρχε. Η πλειοψηφια των επαγγελματιων του νησιου λειτουργει χωρις την υπαρχουσα νομοθεσια. Ας κανει ελεγχο και ο ιδιος γιατι η ΑΑΔΕ δεν εχει τελειωσει ακομα τους ελεγχους

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio