Νέα

Σάββατο 26/8, σινέ αυλή, “Ο Αθώος” του Λουκίνο Βισκόντι

Σάββατο, 26 Αυγούστου9:00 – 11:30 μμ
Σινε αυλή , Δημοτικό Θέατρο Άνδρου
Ο αθώος
Ιταλογαλλική δραματική ταινία του 1976 | Εγχρ | Διάρκεια: 125′,
σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι
με τους: Λάουρα Αντονέλι, Τζανκάρλο Τζιανίνι, Τζένιφερ Ο’Νιλ, Μαρκ Πορέλ.
Στο κύκνειο κινηματογραφικό άσμα του, ένα ακόμα λουσάτο μελόδραμα αψεγάδιαστης λεπτομέρειας, ο εστέτ Λουκίνο Βισκόντι διασκευάζει ένα μυθιστόρημα του Γκαμπριέλε Ντ’Ανούντσιο και επιτίθεται με καυστικότατη ειρωνεία στην “παρωχημένη” ιστορικά ευρωπαϊκή μπουρζουαζία.
Ο αθώος ( L'Innocente ) - Κριτική | Περιοδικό Move It
Τραγικός εκπρόσωπός της ένας Σικελός αριστοκράτης των τελών του 19ου αιώνα, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την κατανόηση της σύζυγού του για τις ερωτικές απιστίες του. Νιώθοντας υπεράνω ηθικής και νόμων, θα αρχίσει να ζηλεύει παθολογικά όταν η τελευταία φλερτάρει με ένα συγγραφέα και θα καταρρεύσει ψυχολογικά όταν εκείνη μείνει έγκυος απ’ αυτόν.Ο Αθώος (1976) ⋆ Filmy.gr
Η… φροϋδική αμφισβήτηση της εξουσίας του θα οδηγήσει στην τραγωδία, με τον πάντα μεγαλόπρεπο, μα υπερβολικά απόμακρο εδώ Βισκόντι να αναρωτιέται βαθυστόχαστα για την ενοχή και την εν συγχύσει αθωότητα όλων των πρωταγωνιστών της.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio