Νέα

Απάντηση του τοπικού συμβουλίου Γαυρίου σχετικά με τα όσα τώρα, προεκλογικά, λέγονται για την κομποστοποίηση

Απάντηση του τοπικού συμβουλίου Γαυρίου σχετικά με  τα όσα τώρα λέγονται για την κομποστοποίηση
Χέλμης Νικόλαος:  Η θέση του τοπικού συμβουλίου Γαυρίου όπως και η δική μου προσωπικά,ποτέ δεν ήταν αντίθετη με την δημιουργία μονάδας κομποστοποίησης στην περιοχή μας, παρά μόνον για την συγκεκριμένη θέση που επιλέχθηκε.
Στα κακούβουλα σχόλια ορισμένων που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και διχασμούς δεν θα απαντήσω.
Συγνώμη αλλά αυτήν την χάρη δεν θα τους την κάνω.
Η μνήμη κάποιων εσκεμμένα είναι μικρή.
Για την υπενθύμιση τους λοιπόν έχω να παραθέσω τα παρακάτω: 

 

Λαμβάνοντας υπόψιν την επιστολή που μας κοινοποιήθηκε την Δευτέρα 7/2/22 απο τον φιλοπρόοδο όμιλο το “Γαύριο” και μετά από όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανδρου,που διενεργήθηκε την Τετάρτη 2/2/2022, το τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Γαυρίου έχει να καταθέσει τα κάτωθι:

1)Το τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Γαυρίου,είχε ενημερωθεί από τον κ.Λυμπεράτο,για την κομποστοποίηση που θα διενεργείτο στην αδειοδοτημένη επιχείρηση ανακυκλώσιμων υλικών,του κ.Πέτσα Δημητρίου στο Κυπρί Ανδρου.

2) Η συνεργασία μεταξύ της εταιρείας του κ. Λυμπεράτου και του κ. Πέτσα, ξαφνικά για κάποιους λόγους διεκόπη. Φυσικά εμείς δεν γνωρίζαμε,ούτε πότε συνέβη αυτό χρονικά,αλλά ούτε και τους λόγους για τους οποίους διεκόπη αυτή η συνεργασία

3) Για την νέα θέση που επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί η κομποστοποίηση και συγκεκριμμένα στόν Κάμπο Γαυρίου,δεν είχαμε ουδέποτε καμμία ενημέρωση, ούτε από την πλευρά της εταιρείας του κ.Λυμπεράτου, αλλά ούτε και από την πλευρά του κ.Δημάρχου.

4) Αν είχαμε ενημερωθεί εγκαίρως από τον κ.Λυμπεράτο,όλοι μαζί τοπικοί και δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής,μετά από προσεκτική έρευνα,θα σας είχαμε προτείνει κάποια θέση μακριά από οικιστική περιοχή,που θα πληρούσε τις προϋποθέσεις και έτσι δεν θα υπήρχε στενότητα χρονικού περιθωρίου,που τώρα εσείς επικαλείσθε.

5) Διαφωνούμε κάθετα ως προς την νέα αυτή θέση στον Κάμπο Γαυρίου,διότι:
α)Ανήκει σε οικιστική περιοχή,και συγκεκριμμένα υπάρχουν αρκετά σπίτια περιμετρικά,πλησίον του σημείου τοποθέτησης της πιλοτικής μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων.
β) Είναι δίπλα από κεντρικό οδικό άξονα.
γ) Το Γαύριο που είναι και ο μεγάλος οικισμός της περιοχής,δεν απέχει μεγάλη απόσταση.
κ’ δ) Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.

6) Δεν έχουμε καμμία αντίρρηση για την κομποστοποίηση,διαφωνούμε ως προς την θέση. Χρόνος υπάρχει,σας έχει ήδη γίνει μία πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο από δημοτικό Σύμβουλο και πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλες θέσεις στην περιοχή μας,μακριά από οικισμούς,αν γίνει μια σωστή έρευνα.

Τέλος αποφασίσθηκε για όλους τους ανωτέρω λόγους,να διεξαχθεί ένα έκτακτο
τοπικό συμβούλιο, στο οποίο θα εκφραστούν και επίσημα πλέον οι θεσεις των τοπικών
συμβούλων της περιοχής,για την χωροθέτηση πιλοτικής μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων στον Κάμπο του Γαυρίου.

το σχετικό έγγραφο:

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio