Νέα

Πέμπτη 7/9/23 σινέ αυλή, “Οι Βιτελόνοι

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου9:00 – 11:00 μμ
Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου

Οι Βιτελόνοι

I Viteloni

Διάρκεια: 109 λεπτά

Παραγωγή: Ιταλία, Γαλλία, 1953, Ζακ Μπαρ, Μάριο Ντε Βέκι, Λορέντζο Πεγκοράρο

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Σενάριο: Φεντερίκο Φελίνι, Ενιο Φλαϊάνο

Μουσική: Νίνο Ρότα

Πρωταγωνιστούν: Αλμπέρτο Σόρντι, Φράνκο Ιντερλένγκι, Φράνκο Φαμπρίτζι, Λεοπόλντο Τριέστε

Στη δεύτερη ταινία του ο Φεντερίκο Φελίνι παρουσιάζει ένα διορατικό πορτρέτο πέντε νεαρών αντρών που παραμένουν σε μια αιώνια μετεφηβική κατάσταση και ονειρεύονται περιπέτειες, καθώς σχεδιάζουν την απόδρασή τους από τη μικρή παράκτια πόλη τους.

Ο Φάουστο, είναι ένας σύγχρονος Δον Ζουάν που αναγκάζεται να παντρευτεί το κορίτσι το οποίο άφησε έγκυο, ο Αλμπέρτο, αρνείται να αποδεχτεί ότι ενηλικιώθηκε, ο Λεοπόλντο, είναι ένας συγγραφέας που διψάει για φήμη και ο Μοράλντο, αποτελεί τη φωνή της συνείδησης της παρέας.

Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, η ταινία «Οι Βιτελόνοι» αποτυπώνει την αποχαύνωση και τις επιθυμίες των πρωταγωνιστών με κωμική διαίσθηση, αλλά και συμπόνια.

H πρώτη ανεξίτηλη μεγάλη στιγμή του Φεντερίκο Φελίνι, μια ταινία – οιωνός για ό,τι θα ακολουθούσε στη φιλμογραφία του και ένα σημείο μηδέν για το μεταπολεμικό ιταλικό σινεμά που θα επηρέαζε σχεδόν αθόρυβα αλλά σαρωτικά κάθε μικρή ή μεγάλη κινηματογραφική επανάσταση που θα ακολουθούσε και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio