Νέα

Μήνυμα Έπαρχου Άνδρου για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Έπαρχου Άνδρου για τη νέα σχολική χρονιά

     Ένα νέο ταξίδι ξεκινάει σήμερα για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ένα ταξίδι με νέες εμπειρίες, δεξιότητες και περισσότερες γνώσεις για όλους.

     Η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτείται με την λειτουργία του νέου Δημοτικού Σχολείου Χώρας όπου θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες. Μικρός όταν καθόμουν στα θρανία σας, όνειρό μου ήταν η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού σχολείου. Φέτος νιώθω ιδιαίτερη χαρά που το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε, αλλά και μεγάλη υπερηφάνεια διότι η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου, επί των ημερών μου ως Έπαρχος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου και υπηρετώ. Το Επαρχείο με την χρηματοδότηση 3.000.000€ και ο Δήμος Άνδρου με την μελέτη-κατασκευή, έπραξαν από κοινού τα μέγιστα για την ολοκλήρωσή  του και αυτό μας κάνει όλους χαρούμενους.

     Επίσης ιδιαίτερη χαρά μου δίνει, ως μέλος της τριμελούς Διαχειριστικής Επιτροπής του Μουστακείου, η πλήρης ανακατασκευή του εσωτερικού του κτηρίου και των τάξεων, η προμήθειά τους με σύγχρονα έπιπλα και εργαλεία εκμάθησης, η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων με γήπεδο μπάσκετ, νέες μπασκέτες, στέγαστρα, πυλώνες φωτισμού και άλλα, του Δημοτικού Σχολείου Πίσω Μεριάς Κορθίου. Ένα σχολείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα σύγχρονο σχολείο της Αττικής.

     Προσθέτοντας και τις επισκευές-συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια του Δήμου Άνδρου που χρηματοδότησε το Επαρχείο μέσα στο 2023 με 260,000€ νιώθω  την ικανοποίηση της προσπάθειας για την εξυγίανση της εκπαίδευσης στο νησί μας. Ως εκ τούτου λοιπόν, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς και βάζοντας όλοι τα δυνατά μας, θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα.

     Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά και θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας, για να υποστηρίξω τους στόχους σας και κάθε δημιουργική σας προσδοκία.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio