Νέα

Το διακύβευμα  των εκλογών. Του Κυριάκου Θωμά

 

Αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Έμειναν ελάχιστες ημέρες ως τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο το ερώτημα που κυριαρχεί αφορά στο διακύβευμα αυτών των εκλογών.

Τι ζητάμε για τον τόπο μας και από ποια διοίκηση το ζητάμε.

Ποιο το στοίχημα της επόμενης μέρας για τη δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου;

Σίγουρα, είναι πολλά αυτά που μπορούν να τεθούν ως προτεραιότητες ικανές να καθορίσουν την εκλογική μάχη και να αποτελέσουν το σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα.

Η καθημερινότητα, το όραμα, η ανάπτυξη, είναι σημαντικά ζητήματα  και κανένα απ’ αυτά δεν υστερεί των άλλων.

Με τι αξίζει να ασχοληθούμε; Μα προφανώς με όλα.

Επομένως χρειάζονται γνώσεις, ιδέες και λύσεις και μια πολιτική χροιά που θα δημιουργήσει πολίτες με γνώση και συνείδηση του ρόλου τους.

Η δημοτική αρχή λοιπόν θα πρέπει να ισορροπήσει  ανάμεσα στο τώρα και το αύριο, να λύσει προβλήματα και να χαράξει ένα οδικό χάρτη για το μέλλον.

Πολλές οι ανάγκες της καθημερινότητας, μεγάλη η πρόκληση της προοπτικής.

Στον προεκλογικό αγώνα ακούγονται πολλά, συνήθως οι υποσχέσεις των υποψηφίων δημιουργούν ευχάριστους συνειρμούς.

Όταν όμως αυτοί  βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, τα πράγματα αλλάζουν, κυριαρχεί ο «ρεαλισμός» και η «σκληρή καθημερινότητα».

Έτσι, το ερώτημα που πρέπει πρώτα να απαντήσουμε με ειλικρίνεια είναι:

«Τι δήμο θέλουμε, αν υπάρχει υλοποιήσιμο σχέδιο με όραμα, αν η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα κάθε δημοτικής παράταξης  αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα πορεία της».

Τι χρειάζεται;

Μια ώριμη δημοτική αρχή με γνωστικούς και ικανούς ανθρώπους αποφασισμένους

–  να ενεργοποιήσουν τους πολίτες,  να συγκρουστούν με κατεστημένες λύσεις και απόψεις και να μην υποχωρήσουν σε λογικές μιας ελεγχόμενης, χαμηλών προσδοκιών αντίληψη για την αυτοδιοικητική  λειτουργία.

– να ακούσουν την κοινωνία

– να υιοθετήσουν ένα μοντέλο ανάπτυξης αξιοποιώντας τον φυσικό και ανθρώπινο πλούτο του νησιού

Καθ΄ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναδείχθηκε  ένα καθοριστικό και καίριο έλλειμμα στο λόγο, στη στρατηγική και τις στοχεύσεις της παράταξης του Θ Σουσούδη.  Πορεύτηκε χωρίς κεντρικούς στόχους και  χωρίς κοινωνικές συμμαχίες.

Το ξεχείλισμα του παραγοντισμού, οι προσωπικές επιδιώξεις & σκοπιμότητες, οι υποθηκευμένες/εξαρτημένες υποψηφιότητες δεν μπορούν να καλύψουν το κενό που χάσκει έτοιμο να καταπιεί σχεδόν τα πάντα…..

Απ την άλλη η παράταξη του Δ Λοτσάρη έκανε πλήρη και σαφή απολογισμό των πεπραγμένων της τετραετίας που τελειώνει και ζητά την πολιτική εντολή να συνεχίσει τα έργα που έχει ήδη ξεκινήσει και ταυτόχρονα να χαράξει το όραμα της επόμενης ημέρας.

Χωρίς καμία στήριξη από την αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει τα πάντα και χωρίς πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο  η διοίκηση Δ Λοτσάρη κατάφερε να υλοποιήσει και να προγραμματίσει ένα  μοναδικό αριθμό έργων και δράσεων.

Έχει γίνει σαφές σε όλους ότι η ομάδα Δ Λοτσάρη μπορεί να συνδέσει το χτες με το σήμερα και να σχεδιάσει το αύριο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φτάνει η ώρα που ο πολίτης καλείται να επιλέξει την διοίκηση των επομένων 5 ετών.

Χρειάζεται ο πολίτης να μην έχει “κοντή” μνήμη και να θυμάται.  Να θυμάται την πραγματική εικόνα όμως, των πολιτικών  και όχι αυτήν που προσπαθούν να του … πλασάρουν οι αντίπαλοί του, διότι τότε συνήθως καταλήγει να πιστεύει σε παραμύθια με δράκους. Πηγές και τρόποι ελέγχου, στην εποχή του internet  υπάρχουν. Αρκεί ο αναζητών να έχει τη σωφροσύνη να τους επιλέξει σωστά.

Οι πολίτες του νησιού μας είναι έτοιμοι να δώσουν την πολιτική εντολή στον Δημήτρη Λοτσάρη για την επόμενη 5ετία.

Κοινωνία και Δήμος  να δουλέψουμε όλοι «Μαζί για την Άνδρο»!!

 

 

 

6 Σχόλια

  • κ.Κυριάκο από ότι έχω ακούσει είστε ένας παράγων της νήσου Άνδρου,για αυτό το λόγο μην αναφέρεται στις αναρτήσεις σας την μισή αλήθεια αποκρίβοντας την άλλη μισή υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε την προπαγάνδα σας χωρίς να εκτίθεσται καί να μειώνεται την κοινωνική σας αποδοχή .

  • Για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Άνδρου σύμφωνα με τον εργοδότη σου θα μας πεις κάτι ?

  • Κυριάκο, δεν μας αρέσει η νοοτροπία σας. Δεν μας αρέσει η παραποίηση της αλήθειας στην οποία επιδόθηκε μετά μανίας η διοικούσα παρεούλα, δεν μας αρέσει η κακία με την οποία αντιμετωπίσατε κατοίκους και δημοτικούς συμβούλους που τόλμησαν να έχουν διαφορετική γνώμη από την δική σας, δεν μας αρέσει η σωρεία κακοτεχνιών στα έργα σας, δεν μας αρέσει η αδιαφάνεια των άπειρων απευθείας αναθέσεων, δεν μας αρέσει η στάση σας στο πρόβλημα των αιολικών πάρκων που πολιορκούν το νησί, δεν μας αρέσει η αδιαφορία σας για τις πυρκαγιές στην χωματερή. Δεν μπορεί το νησί να ζήσει άλλη μια τοξική, διχαστική, προσβλητική για την κοινωνία θητεία. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών, Κυριάκο. Κι εσύ, προσωπικά είσαι μέρος του προβλήματος ως ειδικός σύμβουλος του Λοτσάρη. Δεν είσαι μέρος της λύσης, Κυριάκο.

  • Στην περί της νοοτροπίας των Ανδριωτων που προκλητικά ξεστόμισε το αφεντικό σου . Μια είναι η απάντηση
    Μαύρο στους υβριστες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio