Νέα

Ημερίδα για τη θάλασσα – προβολή Dolphin Man

 
Αγαπητοί φίλοι της θάλασσας
Στις 11 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο στις 18:30 ανοίγουν οι πόρτες του κινηματοθεάτρου χώρας Άνδρου προς τη θάλασσα.
Μαζί με την κινηματογραφική λέσχη Άνδρου διοργανώνουμε ημερίδα για τη θάλασσα που μας ενώνει , τη μαγεία και την ομορφιά της, καθώς και για τους κινδύνους και την ασφάλεια κάθε ενός μας που σχετίζεται με αυτήν.
Αφορμή για αυτή την ημερίδα αυτή, είναι η συμπλήρωση ενός χρόνου από το ατύχημα των: Θοδωρή Βασιλικού και Πέτρου Τσορτανίδη αθλητών με γνώσεις και βαθιά επαφή με τη μεγάλη μητέρα μας τη θάλασσα, κοντά στην παραλία της Γριάς το πήδημα στις 8 Αυγούστου του 2022.
Ένα αρκετά προσωπικό εγχείρημα για το πώς μπορεί αλήθεια κανείς να βγάλει το Φως μέσα από το σκοτάδι που κάποτε τον τύλιξε.
Ξορκίζοντας λοιπόν κατά κάποιο τρόπο το σοβαρό ατύχημα που συνέβει στα παιδιά μας, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους που ζουν, μεγαλώνουν και τρέφονται από τη θάλασσα που μας περιβάλει.
Όλους μας δηλαδή σαν κατοίκους του νησιού αλλά κυρίως τα παιδιά και όσους σχετίζονται περισσότερο με αυτήν.
Ψαράδες, κολυμβητές, αθλητές ναυτικών ομίλων.
Έτσι με μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τα παρακάτω:
Αποδέχτηκε την πρόσκληση μας ο σπουδαίος σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος https://www.sae.edu/…/meet-our-experts/lefteris-charitos/ που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και θα παρουσιάσει το ντοκυμαντέρ του “Dolphin man” https://www.dolphinmanfilm.com/ το οποίο πραγματεύεται τη ζωή του Ζάκ Μαγιόλ του σπουδαίου δύτη ελεύθερης κατάδυσης. Του πρώτου ανθρώπου που καταδύθηκε στα 100 μέτρα ελεύθερης κατάδυσης.
Ακόμη την πρόσκληση μας αποδέχτηκε ο Roberto Calitch εκπαιδευτής εκπαιδευτών ελεύθερης κατάδυσης https://youtu.be/WQTkToiLToYsi=eSzUOvD7_qMfhTrY
που πέρα από γνώστης της τεχνικής αυτής και πολλών ακόμα πραγματοποιεί σεμινάρια για την ασφάλεια στη θάλασσα εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κοντά μας θα είναι ακόμη, ο Δήμος Αδάμης ερασιτέχνης υποβρύχιος αλιέας και κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ.
Στις 19:00 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες, θα ακολουθήσει κουβέντα
και στις 20:30 θα ξεκινήσει η προβολή του ντοκυμαντέρ.
Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Ευχόμαστε να δούμε κοντά μας νέους ανθρώπους, αλλά και γονείς παιδιών που σχετίζονται με τη θάλασσα να ακούνε και να μαθαίνουν πράγματα πολύ σημαντικά για το μέλλον των παιδιών μας και τη ζωής τους στη θάλασσα.
Ό,τι είναι πέρα από τις δυνάμεις μας αρχίζει από θήτα:
θάλασσα, Θεός, θαύμα, θάνατος…

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio