Νέα

Πρόσκληση σε συζήτηση: «Ανάκαμψη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανοιχτής καινοτομίας πανεπιστημίων»

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου και η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων (ΟΣΥΓΥ) σας προσκαλούν την Πέμπτη 16/11/2023, στις 19.30 στον καινούργιο χώρο του Fresco στη Χώρα να συζητήσουμε για τις διαστάσεις του Ευρωπαϊκού Πρόγραμματος Erasmus+ eCHOing :
«Ανάκαμψη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανοιχτής καινοτομίας πανεπιστημίων»
του οποίου η ΟΣΥΓΥ είναι μοναδικός εταίρος για την Ελλάδα:
● Γιατί είναι σημαντική η πολιτιστική μας κληρονομιά; ποια στοιχεία τη συνθέτουν;
● Πώς μπορούν η ακαδημαϊκή και επιστημονική γνώση να μας βοηθήσουν;
● Τι είναι η ανοιχτή καινοτομία και πώς συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά;
● Ποια στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μπορούμε να αξιοποιήσουμε για τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος;
Τον Απρίλιο του 2023 στην Κέα φιλοξενήθηκαν 60 άτομα, πανεπιστημιακοί από 4 πανεπιστήμια, μεταπτυχιακοί φοιτητές/-τριες και εκπρόσωποι Συλλόγων Γυναικών από 6 διαφορετικά νησιά και συνεργάστηκαν για να ετοιμάσουν προτάσεις για σημαντικά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα των νησιών μας.
Η συζήτηση έρχεται σε συνέχεια της πρότασης που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της ΚΕΑΣ και με αφορμή την παρουσία της Gaia Sasso από το Πανεπιστήμιο της Πίζα και της υπεύθυνης του προγράμματος και πανεπιστημιακής συνεργάτιδας του NTNU Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, κας Αλέκας Αγγελετάκη, τις οποίες φιλοξενούμε για τη Β’ Φάση του συμμετοχικού σχεδιασμού.
Η Άνδρος μας είναι ένα όμορφο γεμάτο πολιτισμό και παράδοση: ξερολιθιές εξαιρετικής μαστοριάς, αγροτικά και μη τοπία με μεγάλο πλούτο ανθρώπινου μόχθου (πηγές και μονοπάτια, στράτες και ξερολιθιές, μουσεία και χώρους πολιτισμού, τέχνης και ναυτιλίας,, φρυκτωρίες και ενετικά κάστρα). Τοπία μοναδικά με σημαντική περιβαντολλογική αξία συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα για όλο τον κόσμο».
Σε αυτή την συγκυρία, όπου όλοι και όλες αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που δέχονται τα νησιά μας, οι Σύλλογοι Γυναικών συμμετέχουν ενεργά με ιδέες και προτάσεις για τους τόπους τους. Καλούν δε τοπικούς και υπερτοπικούς φορείς σε συνεργασία και κοινές δράσεις.
Η συνάντηση θα ακολουθηθεί από μία εκδήλωση για την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για πολιτισμό και το περιβάλλον που προγραμματίζεται την άνοιξη του 2024.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου
Ρένα Σακελλάρη
Πρόεδρος
Για την ΟΣΥΓΥ
Άννα Μαυρουδή
Αντιπρόεδρος

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio