Νέα

Άννα Βρεττού: Ανυπομονώ να επισκεφθώ το νέο Δημοτικό Σχολείο Χώρας

Αγαπητοί φίλες και φίλοι συμπολίτες, έγραψα για την έναρξη λειτουργίας του νέου Δημοτικού Σχολείου Άνδρου, πως
«Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, ο πρώτος αγωνιστής του κινήματος κατά του Απαρτχάιντ, γηγενής Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.
“Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή” Βίκτωρ Ουγκώ
Κι όταν ανοίγει ένα σύγχρονο σχολείο, φέρνουμε το μέλλον κοντύτερα, προσθέτω ταπεινά.
Στα επίσημα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου, στις 15 Νοεμβρίου 2023 , δυστυχώς, δεν μπόρεσα να παρευρεθώ.
Και τούτο, όχι γιατί υποτιμώ το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο άλλωστε χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την οποία πλέον θα εκπροσωπώ και θα υπηρετώ, ούτε γιατί δεν αναγνωρίζω τη θετική συμμετοχή και των λοιπών συντελεστών της επιτυχίας του έργου αυτού, δηλ. της δημοτικής αρχής, των συλλόγων διδασκόντων και γονέων και των χορηγών συμπαραστατών, αλλά λόγω προσωπικής και αδήριτης ανάγκης να απουσιάζω από το νησί, ώστε να τακτοποιήσω υποχρεώσεις μου, εν όψει των νέων υποχρεώσεων και καθηκόντων μου. Ανυπομονώ όμως να το επισκεφθώ κατά την επιστροφή μου.
Επίσης, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου, σε όλους όσοι οραματίστηκαν, εργάσθηκαν και συμμετείχαν για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό, που αποτελεί κόσμημα για την Πόλη της Άνδρου και για ολόκληρο το νησί!
Εύχομαι να είναι καλορίζικη και καλοτάξιδη η διδακτική πορεία του νέου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο στεγάζει τη συνέχεια του τεράστιου έργου του δασκάλου του Γένους, επιφανούς τέκνου του νησιού μας Θεόφιλου Καΐρη και των άξιων συνεχιστών του έργου του, των εκπαιδευτικών μας, στους οποίους εύχομαι υγεία και δύναμη να μεταδίδουν τη γνώση και τις ηθικές αξίες της ελληνικής κοινωνίας μας. Υγεία και πρόοδο εύχομαι και στους νεαρούς μαθητές μας, στους γονείς τους και σε όλους όσοι ασκούν την επιμέλειά τους.
Η Άνδρος με την ιστορική της πορεία, με τη βοήθεια και τη μέριμνα όλων μας, αξίζει να είναι πρωτοπόρα στην εκπαίδευση των νέων και στη παροχή παιδείας της νέας γενιάς.
Το χρωστάμε στους προγόνους μας, το οφείλουμε στη νέα γενιά, στις μελλοντικές γενιές και στο τόπο μας!

1 Comment

  • Ανυπομονούμε να τελειώσετε το έργο που ψηλαφησε ο Δημήτρακης… τον πλήρη καθαρισμό του οδικού δικτύου από τη βλαστηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio