Νέα

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα θα ήταν χρήσιμη…..

Αμέσως μετά τις εκλογές ο απερχόμενος δήμαρχος είχε δηλώσει τον σεβασμό του στη λαϊκή ετυμηγορία και το εκλογικό αποτέλεσμα. Χωρίς να μας εκπλήξει, αμέσως μετά ακολούθησαν όχι μία αλλά δύο επανακατεμετρήσεις. Συνεχίζοντας την αναξιοπιστία των λόγων του προχωράει, “σεβόμενος” πάντα το αποτέλεσμα, σε προσφυγή στο εκλογοδικείο.

Τόση συνέπεια λόγων και έργων δεν έχει γνωρίσει η μικρή μας κοινωνία. Δηλώνει τώρα με ένα μοναδικό δελτίο τύπου, ότι θα σεβαστεί την ετυμηγορία της δικαιοσύνης! Θα μπορούσε δηλαδή να μη τη σεβαστεί; Το θλιβερό όμως για τον απερχόμενο δήμαρχο είναι ότι αδυνατεί να σεβαστεί την απόφαση των πολιτών της Άνδρου και όποια απόφαση δεν ειναι σύμφωνη με την δική του.

Είναι προφανές ότι καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη λαϊκή ψήφο. Το ψηφοδέλτιο όταν βγαίνει από το φάκελο, κ. δήμαρχε και συνεργάτες, εκφράζει τη λαϊκή βούληση και καμιά νομικίστικη αιτίαση δεν μπορεί να το καταρρίψει αυτό. Οι εκλογές κρίνονται στις κάλπες. Οι νομικές προσφυγές είναι για όσους αδυνατούν να αφήσουν τη καρέκλα. Αυτοπαρουσιάζεται ο δήμαρχος ως αδικημένος, την στιγμή που ο ίδιος ως δήμαρχος έχει τον έλεγχο και την ευθύνη των εκλογών. Του φταίνε όλοι που έχασε. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, η έφορος των δικαστικών, οι εφορευτικές επιτροπές, οι αντιπρόσωποι των συνδυασμών, ακόμα και οι δικοί του εκλογικοί αντιπρόσωποι, που σημειωτέο κανείς δεν είχε την παραμικρή ένσταση σε όλη τη διαδικασία . Κατηγορεί ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και τον αδίκησαν. Ποιοι; Ακόμα και οι δικοί του εκλογικοί αντιπρόσωποι;

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα έστω και την τελευταία στιγμή θα ήταν χρήσιμη. Οι πολίτες της Άνδρου, για όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν, επέλεξαν δήμαρχο και δημοτική αρχή και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Στην απελπισμένη προσπάθειά να μην αποχωριστεί την καρέκλα έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων δεν διστάζει να παραπληροφορεί και να υποκρίνεται. Διοχετεύοντας δημοσιεύματα που συκοφαντούν και προσβάλλουν συμπολίτες μας. Με τα ίδια μέσα προβλήθηκε ως ο δήμαρχος των έργων. Με τα ίδια μέσα προβάλετε ως αδικημένος. Με τα ίδια μέσα θίγονται και συκοφαντούνται συμπολίτες μας. Με τα ίδια μέσα όμως, έχασε τη μάχη των εκλογών. Προφανώς αυτό ξέρει μόνο να κάνει, αλλά ευτυχώς γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας και ο λαός έδωσε την απάντηση του!

Οι πολίτες ξέρουν ποιος γράφει και γιατί υπογράφει. Και το απέδειξαν στις εκλογές. Η ανακολουθία του απερχόμενου δημάρχου δεν μας εκπλήσσει. Ότι και να κάνει η απόφαση των πολιτών και το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αλλάζει με επικοινωνιακά τερτίπια.

Την 1η Ιανουαρίου  2024, ξεκινά μία νέα περίοδος σεβασμού στους θεσμούς και στους κατοίκους του όμορφου νησιού μας και μια νέα σελίδα ανοίγει στη κοινωνία μας που σέβεται τον πολίτη τους θεσμούς και τις αξίες μας.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Άνδρου

Θεοδόσης Σουσούδης

1 Comment

  • Για τέτοιες συμπεριφορές Θεοδόση υπάρχουν χαρακτηρισμοί όπως: “ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ”, “ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ” και το πιό σύγχρονο στον Ελληνικό χώρο: “ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ”…
    Έχουμε λοιπό κι εμείς στην Άνδρο τον “”ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΑΣ”, που κατά τα άλλα κόπτεται… “για την ενότητα που υπηρετεί”…
    Μη χειρότερα και καλή δύναμη για την επόμενη πενταετία!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio