Νέα

Πριν 10 ακριβώς χρόνια έκανε πρεμιέρα η ταινία “Μικρά Αγγλία στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της Άνδρου

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, στις 8:30μμ, προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο,  η ταινία της Άνδρου σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, βασισμένη στο μυθιστόρημα με την ψυχή της Άνδρου, η “Μικρά Αγγλία”.

Στις πρώτες  5 προβολές της ταινίας από τις οποίες οι δύο ήταν απογευματινές προσκλήθηκαν οι πρωταγωνιστές, οι συντελεστές , οι κομπάρσοι και  όσοι βοήθησαν  παραχωρώντας  σπίτια, χώρους και έπιπλα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 34 προβολές τέλος Ιανουαρίου του 2014 και την ταινία παρακολούθησαν 3.112 θεατές, εκ των οποίων 1.472 ήρθαν με πρόσκληση.  Πραγματοποιήθηκαν 2 προβολές με δωρεάν είσοδο για τους μαθητές των Γυμνασίων Χώρας και Γαυρίου.

Η “Μικρά Αγγλία” ήταν η τελευταία ταινία που προβλήθηκε με την παλαιά μας μηχανή προβολής των 35mm και με ομολογουμένως όχι και τόσο καλό ήχο.

Τα συνολικά έσοδα αφαιρουμένων των δαπανών για τις ανάγκες των προβολών ανήλθαν σε 7.129€ και  δόθηκαν
στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων, σύμφωνα με την επιθυμία της εταιρείας παραγωγής της ταινίας «Μικρά Αγγλία Α.Ε.».

Στα 10 χρόνια μέχρι σήμερα έγιναν και άλλες προβολές κυρίως για σχολεία  σύνεδρους, επισκέπτες και  εθελοντές Ολλανδούς περιπατητές.

Και η τότε ευχαριστήρια ανακοίνωση της Κιν. Λέσχης: 

“Η «Μικρά Αγγλία» υπήρξε για όλους μας μια σημαντική εμπειρία, μια γιορτή, μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την Άνδρο και τους ανθρώπους της.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία παραγωγής «Μικρά Αγγλία Α.Ε.» και την εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment που μας εμπιστεύτηκαν την πρεμιέρα αλλά και τις επόμενες προβολές της ταινίας στην Άνδρο κι έδωσαν την ευκαιρία να συγκεντρωθεί το παραπάνω ποσό που θα ενισχύσει μια σημαντική κοινωφελή προσπάθεια για τους συνανθρώπους μας με δυσκολίες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους
συνέδραμαν στη διοργάνωση και υλοποίηση των προβολών και συγκεκριμένα (με
αλφαβητική σειρά) : Ίσσαρη Λεωνίδα – Νταντάμη Φιλοθέη – Ξανθού Μαριλένα – Περτέση Αλίκη – Ραπτάκη Έφη – Στρατή Αγγελική – Τατάκη Αλεξάνδρα – Τηνιακού Αμαλία

Ευχαριστούμε τον Δήμο Άνδρου για τη χρήση της αίθουσας και την αντιδήμαρχο Μ. Βασιλοπούλου για την παραχώρηση
χώρου ώστε να γίνουν τα πολυάριθμα τηλεφωνήματα για τις κρατήσεις θέσεων των
πρώτων προβολών με πρόσκληση. Ευχαριστούμε ακόμη τη Λαϊκή Σκηνή Άνδρου που μας
παραχώρησε για τις ανάγκες των προβολών τη χρήση του θεάτρου σε ώρες που της
αντιστοιχούσαν.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΣΑΡΙΖΑ
που παραχώρησε μια σημαντική ποσότητα φιαλών νερού για τις προβολές και το πρακτορείο Κατερίνας Κασιδώνη που συνέδραμε στις κρατήσεις των εισιτηρίων των περισσοτέρων προβολών. Ευχαριστούμε θερμά κι όσους συμμετείχαν φέρνοντας κεράσματα για τις προβολές αυτές.

Ευχόμαστε καλό ταξίδι στη «Μικρά
Αγγλία» που συνεχίζει την πορεία της στην Ελλάδα και σύντομα στο εξωτερικό.”

Και σήμερα ευχόμαστε καλό ταξίδι και στην “Φόνισσα” της Εύας Νάθενα που βγαίνει αύριο 30 Νοεμβρίου 2023   στις αίθουσες της χώρας  και ίσως ξαναγυρίσει τους Έλληνες στις σκοτεινές αίθουσες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio