Νέα

Το ποτάμι που μας χωρίζει είναι και το ποτάμι που μας ενώνει.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ ΛΑΜΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΛΑΜΥΡΩΝ.

Το ποτάμι που μας χωρίζει είναι και το ποτάμι που μας ενώνει.

Το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:15 στο γεφύρι του Πιταρά στα Λάμυρα που περνάει πάνω από το ποτάμι που αποτελεί φυσικό όριο ανάμεσα στις κοινότητες των Λαμύρων και της Μεσαριάς και μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού των υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Μεσαριάς και του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων θα επακολουθήσει η Τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στα ρείθρα του ποταμού από κοινού υπό των αυτών ενοριακών Ιερών Ναών. Η καθιέρωση τούτου του κοινού εορτασμού ετησίως, αποτελεί επισφράγισμα της καλής γειτονίας και αγαστής συνεργασίας των εν λόγω ενοριών και των μελών των τοπικών κοινοτήτων και επιβεβαίωση της αυτονοήτου αληθείας ότι το κοινό καλό υπηρετείται όταν δίνουμε τα χέρια και χτίζουμε γέφυρες και ουχί όταν εμμένουμε εσωστρεφείς στη δική μας όχθη.

Προς τούτο εκλήθη τιμής ένεκεν και αγάπης, ομού και ευγνωμοσύνης για τη πατρική εύνοια με την οποία μας περιβάλλει, ο πανοσιωλογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου Γέρων Ευδόκιμος μετά της τιμίας συνοδείας αυτού, ίνα προίσταται της σεπτής τελετής καθώς και ο π. Θεοφάνης ως εφημέριος των όμορων Ιερών Ενοριών Μενήτων και Στραπουργιών.Η Κυριακή των Φώτων η Θεοφανείων η Επιφανείων είναι συνυφασμένη με τον εορτασμό της φανερώσεως της προσκυνήσεως της Αγίας Τριάδος καθότι κατά τη βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη υπό του Προδρόμου εφάνη ο Υιός, με τη κάθοδο του Αγίου Πνεύματος εν είδει περιστεράς και αποκαλύφτηκε ο Πατήρ η φωνή Του Οποίου εμαρτύρησε για τον Υιόν.
Ο Χριστός βαπτίζεται, ας βαπτιστούμε μαζί Του.

Ας κατεβούμε εις τον ποταμόν ίνα σηκωθούμε μαζί Του.
Εκ των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου Μεσαριάς, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων και Ταξιάρχη Υψηλού και

των προέδρων και των υπολοίπων μελών των τοπικών κοινοτικών συμβουλίων Μεσαριάς και Λαμύρων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio