Video Νέα

Η πίτα στο Επισκοπειό

Το Σάββατο  20 Ιανουαρίου 2024 , την ίδια περίπου ώρα 5 σύλλογοι έκοβαν την πίτα τους, ο σύλλογος Άρνης, Πιτροφού, Απροβάτου, Φίλων Πυροσβεστικής στο Μπατσί  και η Ενορία Γιαννισαίου, Επισκοπείου, Αλαμανιάς και Λαρδιάς.

Πήγαμε στην πιο μικρή και πολύ ζεστή εκδήλωση  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου  Επισκοπείου δίπλα στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.

Ο παπα Γιακουμής Στεφάνου που την  καθιέρωσε  και την οργάνωσε, όμως αρρώστησε και στη θέση του ήρθαν ο  παπα Δημήτρης   Νίκας και ο παπά Γιάννης Πολίτης. Παρόντες στην εκδήλωση ο Δημοτ. Σύμβουλος  και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Τρανάκος και η Έπαρχος Άνδρου, Άννα Βρεττού που όπως το είπε, χαίρεται πάρα πολύ που με τις πίτες, της δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά  τους λιγοστούς κατοίκους των χωριών τον χειμώνα και τους κάλεσε στην πίτα της την Τετάρτη 24/1 στις 12 το μεσημέρι στο Επαρχείο.

Παρών και ο  Παναγιώτης Αναστασόπουλος που αφιέρωσε στην Έπαρχο τα δύο ωραία  βιβλία του για το Κόρθι

Μετά το μοίρασμα της πίτας βγήκαν μεζέδες  από τις κυρίες των χωριών, μαζί με κρασιά από το Βουνί και το Γιαννισαίο.

Το φλουρί κέρδισε ο Δημήτρης ο Δράκος που μόλις παρέλαβε το δώρο, μία κούπα με το γεφύρι της αγάπης πάνω, ήρθε στο κέφι και άρχισε να τραγουδά με όλη την παρέα του  το φέρτε μια κούπα με κρασί γιατί η νύχτα αυτή είναι η τελευταία.

Το 23 το γλέντι της πίτας τέλειωσε, είπανε, στις 5 το πρωί, ετούτο δεν ξέρουμε γιατί φύγαμε κατά τις 8 και μισή το βράδυ,

στο δρόμο προς Χώρα συναντήσαμε 5 λαγούς  που οι δύο πάνω από το Συνετί  λαγοπίζανε, το θέμα με προβλημάτισε και ως σοφός και πονηρός παρατηρητής του windy, στο εξής θα λέω σαν δεις πολλούς λαγούς στο δρόμο σου κρύο πολύ ετοιμάζεται να κατέβει ….

Πολύ ωραίο βίντεο θα ετοιμαστεί…

1 Comment

  • Πολύ ομορφες αυτες οι κοινωνικες
    εκδηλώσεις γιατί ετσι έρχονται σ επαφή οι άνθρωποι και συνεχίζονται οι παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου.μας!!!!…

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio