Νέα

Στη πίτα του Συλλόγου Καππαριάς

Η Καππαριά είναι ένα από τα πολλά χωριά της Άνδρου που έχουν ένα πολιτιστικό σύλλογο και είναι ένα από τα τυχερά χωριά που έχουν και τον  χειμώνα ένα καφενείο. Έτσι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαριάς, θέλοντας να στηρίξει  αυτό το μικρό καφενείο, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, έκοψε εκεί την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και η Μαριάννα που το έχει, δεν πίστευε τα μάτια της που έβλεπε ευτυχισμένη να γεμίζει με  τόσο κόσμο το Στέκι της.

Από το Κόρθι, την Χώρα, τη Πίσω Μεριά, το Επισκοπειό, τ΄Απροβάτου, το Μπατσί, πέντε ξένοι περιπατητές, που όταν έκαναν με το Andros Routes τη κυκλική διαδρομή του χωριού, πήραν πρόσκληση να έρθουν στη πίτα και τώρα νατους. Εδώ και ένας νεαρός Γάλλος που ήρθε το καλοκαίρι διακοπές εδώ, μαγεύτηκε λέει και τώρα σε λίγες μέρες θα έρθει και η γυναίκα του να μείνουν μόνιμα στο Στιβάρι, εδώ και ένα ζευγάρι Ελλήνων της Αμερικής με καταγωγή από την Άνδρο.

Το παρών έδωσε ακόμα η Έπαρχος Άνδρου Άννα Βρεττού, που έφερε τραταμέντα για τον Σύλλογο, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Τρανάκος και  Ιωάννα Σαραβάνου, ο πρόεδρος τοπικού Κορθίου Γιώργος Ρόμπος,  η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου Βάσω Καραντζοπούλου  και βεβαίως ο Γιάννης Μπακέλας.

Η πρόεδρος του συλλόγου Καππαριάς , Ορσαλία Μανδαράκα διάβασε  και χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Σπύρου Τσαούση που λόγω ανειλημμένων παραδοσιακών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να έρθει από το Συνετί.

Το φλουρί έπεσε στον Γιώργο Τρανάκο και κέρδισε πάνω στην ώρα μία διπλή ηλεκτρική κουβέρτα, ότι πρέπει για τον χιονιά που ακούγεται έξω να έρχεται…

Έγινε και κλήρωση λαχνών με  πολλά  δώρα αλλά και εδώ ατυχήσαμε, από τους τυχερούς της βραδιάς ο Γιαννούλης Λαούδης  που κέρδισε μία λοσιόν περιποίησης σώματος, κάτι άλλο και μία φουρτάλια φτιαγμένη από τα χέρια της  Μαριάννας μαζί με ένα κιλό κρασί.

Μετά το κόψιμο της πίτας και την αποχώρηση όσων ήθελαν να πάνε στην πίτα του συλλόγου Μπατσίου στον “Γρέγο”, το σκηνικό άλλαξε , όσοι ήθελαν παράγγειλαν μεζέδες με κρασί, άναψαν τα φωτορυθμικά και το μηχάνημα του ατμού και όλοι διασκέδασαν  με τον Γιώργο Ρέρρα στο βιολί, τον Γιάννη Ψαρρό στο αρμόνιο  και την Μαίρη Ψαρρού  στο τραγούδι, από τις πρώτες που έσυραν το χορό η 90χρονη Ευαγγελία Καλογρίδου που δεν έλεγε να σταματήσει.

Όλα στο βίντεο που πρέπει να βγει ωραίο…

Ευχαριστούμε ΔΣ του συλλόγου Καππαριάς, ευχαριστούμε και για το κέρασμα, Άννα και Θεόδωρε Μανάλη, εις το επανιδείν

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio