Νέα

Η μεταφορά ογκωδών αντικειμένων στην Άνδρο τότε και τώρα

Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
‘’Η μεταφορά ογκωδών αντικειμένων τα δύο τελευταία χρόνια γινόταν από υπαλλήλους του Δήμου Άνδρου και δεν κόστιζε ούτε ένα ευρώ στο δημότη.
Ο κ.Σουσούδης επέλεξε να αναθέσει το συγκεκριμένο έργο σε εργολάβο, προφανώς για αυτό και η πρώτη του κίνηση ήταν να απολύσει υπαλλήλους .
Η Άνδρος άρχισε να κινείται πλέον στον αστερισμό των εργολάβων, των απευθείας αναθέσεων και των κατατμήσεων.
Με 109.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί ο δημότης της Άνδρου από την εργολαβία για τη μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων ενώ με την κατάτμηση του έργου ( 37.000 για τις Δ.Ε Άνδρου και Υδρούσας και 35.000 ευρώ για τη Δ.Ε Κορθίου), είναι προφανές ότι επιλέγεται η λύση της ανάθεσης.
Υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα όμως με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Προβλήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας, προβλήματα που ο κ.Σουσούδης είτε τα υποτιμά είτε τα υποκρύπτει.
Η Άνδρος δεν πρέπει να πάει στη λύση της μεταφοράς των απορριμμάτων, που έχει κόστος και θα οδηγήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών.
Η Άνδρος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην εύρεση χώρου για την εγκατάσταση του δεματοποιητή.
Η Άνδρος πρέπει να χτίσει πάνω στα 4 ρεύματα ανακύκλωσης που έχουν δημιουργηθεί, είναι ενεργά και αποδίδουν. Να δημιουργήσει άλλα 4 και να εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα την αγορά κομποστοποιητών που θα μοιραστούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Η παράταξη μας θέλει να ανοίξει αυτή η συζήτηση γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε αύξηση δημοτικών τελών. Και σε αυτή τη συζήτηση θα προσέλθουμε με προτάσεις.
Μπορεί να διαβεβαιώσει ο κ.Δήμαρχος τους πολίτες ότι δεν θα γίνει αύξηση των δημοτικών τελών;’’

1 Comment

  • Οι υπάλληλοι που απολύθηκαν ΔΕΝ ήταν δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά υπάλληλοι εργολάβου. Όπως υπάλληλοι εργολάβων ήταν και πάμπολλοι υπάλληλοι που απασχολούσατε στον Δήμο. Αυτές οι εργολαβίες ήταν τσάμπα; Εμείς δεν τις πληρώσαμε; Εσείς δεν τους κοροϊδεψατε ότι θα τους νομιμοποιήσετε στο Δήμο;

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio