Νέα

Ο Δήμαρχος Άνδρου στο forum “Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές πόλεις – Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης”

Ήταν μεγάλη τιμή τόσο για τον Δήμο μας όσο και για εμένα προσωπικά η συμμετοχή στο 3ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές πόλεις – Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης”, που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Μαρτίου στην συνεδριακή αίθουσα “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αργυρούπολη, ύστερα από την τιμητική πρόσκληση του Προέδρου του ΣΠΑΥ και Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά!
Τη δεύτερη μέρα του forum, στο στρογγυλό τραπέζι, συμμετείχα ως ομιλητής στην ενότητα, “Οι σύγχρονες προκλήσεις στους νησιωτικούς Δήμους της χώρας και η ανάγκη προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή”.
Παράλληλα, εκπροσωπώντας τον Δήμο Άνδρου, μαζί με 85 ακόμη δημάρχους συνυπογράψαμε την ιδρυτική πράξη του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία.
Ο Δήμος της Άνδρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της εξωστρέφειας, ενώνεται με Δήμους από όλη την Ελλάδα, σε έναν κοινό σκοπό, αυτόν της προστασίας του τόπου μας και της ανθεκτικότητας απέναντι σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.
Δημιουργούμε το μέλλον που μας αρμόζει!

2 Σχόλια

  • Ο μοναδικός που κατέθεσα έγκαιρα Προτάσεις για το Τ.Π.Σ. – τον Νοέμβριο του 2023 στον Ισίδωρο Νικολάου -ως ο κατ’ εξοχήν επαγγελματίας και γνώστης ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός – που με έχει τιμήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) εντάσσοντας με ως μέλος Επιτροπών Εργασίας για την Πολεοδομική Νομοθεσία ! Και όμως παραμένω “εκτός του διαλόγου” ενώ άλλοι πιο προνομιακά προτιμώνται ! Προβλέπω δυστυχώς για ακόμη μια φορά επανάληψη της Αποτυχίας του 1992 και του 2015 – για το Χωροταξικό Σχέδιο Άνδρου !

  • Εκτιμώ ότι κακώς οι δήμοι λαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, χωρίς αυτό να είναι μομφή προς το δήμο Άνδρου. Το μόνο που κερδίζεται είναι άσκοπη σπατάλη χρόνου και πόρων. Τέτοιου είδους έργα μπορούν και πρέπει να σχεδιαστούν κεντρικά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στρατηγικά με οικονομία κλίμακας, διαφορετικά οδηγούμαστε σε κατακερματισμό της προσπάθειας, Η ψηφιακός μετασχηματισμός, η στροφή στο νέφος, η αλλαγή των δημόσιων υπηρεσιών δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio