Video Νέα

Μία εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή γκρεμίζει τη σιγουριά μας

Είναι κακό να χτίζεις στην άμμο παλάτια λέγαμε, αλλά πιο κακό είναι να μπαίνει η θάλασσα στα παλάτια και τώρα τελευταία είμαστε συνηθισμένοι  ν’ ακούμε επιστήμονες όπως η αρχαιολόγος  κ Λυδία Παλαιοκρασσά και ο κ. Νίκος Μουρτζάς, Δρ Γεωλογίας να μας μιλάνε για βυθισμένες πολιτείες κάστρα και ρωμαϊκά παλάτια όπως μας είπανε στην εκδήλωση

«Κλιματική αλλαγή και άνοδος της στάθμης της θάλασσας: Σενάρια πρόβλεψης πλημμύρας έως το 2150. Πόσο κινδυνεύουν οι ακτές της Άνδρου;»  το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024,  στην αίθουσα του   « Καΐρης – ΕΠΑΛ Άνδρου».

Εκείνο όμως που μας ταρακούνησε ήταν τα όσα είπε η μηχανικός κ. Ελένη Κολαΐτη, για τις επιστημονικές προβλέψεις για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, που σε 50 χρόνια θ’ ανέβει 25 πόντους και σε 150 θα χάσουμε τον Ναυτικό Όμιλο στη Χώρα και 20 στρέμματα γης στο λιμάνι του Γαυρίου, πάνε τα όνειρά που χτίζουμε  για παιδιά  εγγόνια και  δισέγγονα, χάσαμε τη γη κάτω από τα νερά μας, ρωτήσαμε απελπισμένοι τι να κάνουμε ν’ αναστρέψουμε τ’ αποτελέσματα και τις κακές προβλέψεις, οι επιστήμονες απαθείς με ελαφρό μειδίαμα, δείτε στο βίντεο τι απάντησαν.

Αυτή κι αν ήταν εκδήλωση ειαισθητοποίησης…

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio