Νέα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το ζήτημα λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Γαυρίου Άνδρου

 

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας στους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με τη λειτουργία των ΕΛΤΑ Γαυρίου. Ο βουλευτής ζητά από τους Υπουργούς, να του παρέχουν τη σχετική ενημέρωση ως προς τις ενέργειες τις οποίες προτίθενται να προβούν τα Υπουργεία στην κατεύθυνση της επανεξέτασης της απόφασης για μη ανανέωση σύμβασης προσωπικού και για μείωση ωραρίου λειτουργίας ΕΛΤΑ Γαυρίου.

Ο κ. Φόρτωμας κατέθεσε με την αναφορά του την σχετική επιστολή της Δημοτικής Ενότητας Γαυρίου και Μπατσίου της Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας του Δήμου Άνδρου, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ανάγκη για επανεξέταση της απόφασης περί μη ανανέωσης συμβάσεων προσωπικού στο κατάστημα ΕΛΤΑ Γαυρίου, καθώς και της απόφασης περί μείωσης ωραρίου λειτουργίας.

Ο βουλευτής στην αναφορά του τόνισε ότι σύμφωνα με την επιστολή της Δημοτικής Ενότητας, το κατάστημα ΕΛΤΑ Γαυρίου θα περιορίσει τις ημέρες λειτουργίας του εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, γεγονός που θα επηρεάσει εξαιρετικά αρνητικά την ποιότητα εξυπηρέτησης των κατοίκων και την καθημερινότητά τους, ιδιαίτερα δε των πιο ηλικιωμένων. Η ταλαιπωρία των κατοίκων αναμένεται να μεγαλώσει ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Τέλος ο κ. Φόρτωμας επεσήμανε πως στην επιστολή της η Δημοτική Ενότητα αναδεικνύει την ένταση του προβλήματος αναφέροντας ότι το κοντινότερο κατάστημα βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, η οποία απέχει 33 χιλιόμετρα, καθιστώντας έτσι απαγορευτική την εναλλακτική δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από το έτερο αυτό κατάστημα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio