Νέα

 Σάββατο 6 & Τρίτη 9/4, η γαλλική ταινία “Ο αγώνας της Annie”

Δημοτικό Θέατρο Άνδρου
Σάββατο 6 & Τρίτη 9 Απριλίου8:30 – 10:30 μμ

Annie colère 

Γαλλική ταινία,2022 | Εγχρ | Διάρκεια: 115′
σκηνοθεσία Blandine Lenoir
με τους: Laure Calamy, Zita Hanrot, India Hair, Rosemary Standley.

Ιανουάριος 1974. Επειδή μένει κατά λάθος έγκυος, η Annie, εργάτρια και μητέρα δύο παιδιών, έρχεται σε επαφή με το Κίνημα για την Απελευθέρωση των Αμβλώσεων και της Αντισύλληψης (MLAC), το οποίο προσφέρει παράνομες αμβλώσεις κάνοντας αυτό που δεν έχει ακόμα προβλέψει η νομοθεσία. Ο αγώνας της Annie θα φέρει στο δρόμο της, συνοδοιπόρους και αντιπάλους. Μερικά από τα δικαιώματα που σήμερα θεωρούμε δεδομένα αποκτήθηκαν από άτομα που αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή στο σκοπό αυτό και η ταινία αποτίει φόρο τιμής σε αυτούς τους άγνωστους ήρωες βγάζοντάς τους από την ανωνυμία. Μια συγκλονιστική ταινία για το δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει εάν θα γίνει μητέρα ή όχι!


Μια ταινία εποχής, όμορφα σκηνοθετημένη από την Blandine Lenoir, με δυνατά κοντινά πλάνα σε δραματικές στιγμές που αναδεικνύουν τη γυναικεία αλληλεγγύη και την αμοιβαία υποστήριξη. Η ατμόσφαιρα σε μια σημαντική για τις γυναίκες ιστορική περίοδο αναπλάθεται επιτυχημένα μέσα από την παρακολούθηση των δράσεων της σπουδαίας αυτής εθελοντικής οργάνωσης, η οποία υπήρχε μόνο δύο χρόνια πριν εγκριθεί ο γαλλικός νόμος για τις αμβλώσεις, το 1975.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio