Νέα

Ένας Ανδριώτικος πασχαλινός λαμπριάτης ζωντανά στο διαδίκτυο.

       Την Κυριακή το μεσημέρι 14 Απριλίου 2024, ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου στο Οινοποιείο “Κουρτέση” εγκαινίασε μία νέα δράση του που ονόμασε Andros Cultural Paths, που μεταφράζεται σε: Ανδριώτικα πολιτιστικά μονοπάτια και με την οποία θέλει να κάνει γνωστές τις φυσικές ομορφιές του νησιού, την παραδοσιακή γαστρονομία του και τα έργα τα χειροποίητα  των γυναικών του.

Στην πρώτη αυτή δράση του  ο Σύλλογος επέλεξε το θέμα να είναι γαστρονομικό και ειδικά να δείξουν  σε ζωντανή μετάδοση  το φτιάξιμο του Ανδριώτικου λαμπριάτη, του κατεξοχήν πασχαλινού φαγητού στο νησί.

Υπεύθυνη  του προγράμματος είναι η Ειρήνη Πιττακίδου  και την ζωντανή μετάδοση  στο διαδίκτυο έκανε ο Νίκος Παπουτσής.

Το φτιάξιμο του γεμιστού αρνιού ανέλαβαν οι κυρίες του συλλόγου  Ρένα Σακελλάρη, Μάρθα Κωστή, Λίλα Γιαλούρη , Αγγελική Κουλούρη, Ντίνα Παπαδάκη και μαζί τους ήρθε  η Χαρίκλεια Δανιόλου.

Δύσκολος ήταν ο ρόλος της χορτοφάγου  μεταφράστριας Αγγελικής Στρατή που έπρεπε να περιγράφει λεπτομερώς τα ψιλοκομμένα συκωτάκια μέσα στη γέμιση και το τι είναι η μπόλια που μπαίνει πάνω στο γεμισμένο κουφάρι.

Όλα έγιναν και μεταδόθηκαν  όπως έπρεπε, κεράστηκε και ένα κομμάτι λαμπριάτη για να φανεί η όψη του ψημένου στο διαδίκτυο

και το ταψί  έφυγε για τον φούρνο  με τις ευχές όλων και των  άρτι αφιχθέντων,  Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη   και της υπεύθυνης πολιτιστικών Άνδρου Λασκαρώς Στεφάνου.

Το βράδυ ο ψημένος λαμπριάτης εβαπτίσθη λόγω σαρακοστής μεγάλο νοστιμότατο γεμιστό καλαμάρι και έτυχε της δέουσας περιποίησης από όλους τους συντελεστές της δράσης.

ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου θέλει να ευχαριστήσει:

τα τυροκομεία “Ασούτη” και “Λούβαρη – Πολίτου”

την επιχείρηση τροφίμων “Στρατή Πέττα” 

την Ειρήνη Κιαγιά  για την συνεχή βοήθεια

και το οινοποιείο Kourtesis Winery Estate για την φιλοξενία και τα κρασιά.

Επόμενη παρόμοια γαστρονομική δράση το παστέλι, κάπου μέσα στο φθινόπωρο

1 Comment

  • Ομαδάρα, συγχαρητήρια!!!! Και του χρόνου, να είστε καλά χρυσοχέρες μας❤️❤️❤️ Lots of love ❤️❤️❤️

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio