Νέα

Για ένα γλόμπο που γέρνει…

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024
Ιωάννα Σαραβάνου : ‘’ Η εικόνα μιας παρατημένης Άνδρου στο Κόρθι.’’

Το Κόρθι έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.
Αυτή ήταν η εικόνα που βίωσαν πολίτες και επισκέπτες του Πάσχα και ας ελπίσουμε να κινητοποιηθεί άμεσα η δημοτική αρχή αφού:
-Ο φωτισμός του παραλιακού δρόμου δεν λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες.
-Οι υποσχέσεις για φωτισμό στην περιοχή Ταξιάρχη-Ποταμός έχουν μείνει στα λόγια.
-Ένας μετασχηματιστής κάηκε ( πριν από μέρες) χωρίς να αντικατασταθεί.
-Στην παιδική χαρά κρέμονται σπασμένα φωτιστικά και καλώδια με κίνδυνο ατυχήματος.
Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.
Αυτή είναι η εικόνα μιας παρατημένης Άνδρου. Γιατί και το Κόρθι Άνδρος είναι.
Αυτή η εικόνα δεν μας αξίζει.
Πέμπτη 16 Μαΐου 2024
Δημοτική Ενότητα Κορθίου Άνδρου:
Εχθές η Δημοτική Σύμβουλος Κορθίου κ. Σαραβάνου, δημοσίευσε κείμενο με τίτλο: «Η εικόνα μιας παρατημένης Άνδρου στο Κόρθι», συνοδευόμενο από φωτογραφία ενός γλόμπου που γέρνει.
Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη τη διαθεσιμότητα της Διοίκησης για παροχή ενημέρωσης, και παράλληλα ενθαρρύνουμε συνεχώς τη συνεργασία με όλους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Αυτό ακολουθούμε πιστά και λειτούργησε εξαιρετικά την περίοδο προετοιμασίας του Πάσχα όπου συνεργαστήκαμε με πολίτες εθελοντές, φορείς, συλλόγους και Προέδρους Κοινοτήτων της Δημοτικής μας Ενότητας.
Οι συντοπίτες μας γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή παρέλαβε εν μέσω χειμώνα μια ευάλωτη υποδομή οδοφωτισμού στον Όρμο Κορθίου, όπου τα προηγούμενα χρόνια τα φώτα έσβηναν σε καιρικές συνθήκες βροχής και αέρα. Πόσο μάλλον οι χελώνες του παραλιακού μετώπου όπου οι καλωδιώσεις βρίσκονται εκτεθειμένες στη θάλασσα και τα βραχυκυκλώματα που προκαλούνταν έριχναν συνεχώς την ασφάλεια.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναφέραμε ότι έχουν δρομολογηθεί τα ζητήματα του οδοφωτισμού της παραλιακής και του Ταξιάρχη, αλλά δε δεχτήκαμε κάποια διευκρινιστική ερώτηση ή και αργότερα, μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται για τους αιρετούς ή να μας ζητηθεί μια συνάντηση, μέσω τηλεφώνου, email κτλ.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε για την ύπαρξη του προβλήματος συνολικά (χελώνες στο στηθαίο και στύλοι πεζοδρομίου) με τη δέσμευση να δώσουμε μια μόνιμη λύση μετά το πέρας των δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε τους πρώτους μήνες, λόγω των προσφυγών της Αντιπολίτευσης σε Πρωτοδικεία, Εκλογοδικεία και χωρίς εγκεκριμένο Προϋπολογισμό, αφού αναλάβαμε Ιανουάριο (αρχή ενός νέου έτους) και όχι Σεπτέμβριο (εν μέσω έτους) όπως η προηγούμενη Διοίκηση όπου μπόρεσε να λειτουργήσει άμεσα.
Προς ενημέρωση όλων λοιπόν, δύο μήνες πριν προχωρήσαμε σε αυτοψία με την Τεχνική Υπηρεσία, ακούσαμε τις εισηγήσεις προκειμένου να δοθεί μια μόνιμη λύση και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες που απαιτούνται.
Το έργο ενίσχυσης της υποδομής οδοφωτισμού στον Όρμο Κορθίου, ξεκινάει (εκτός απροόπτου) την επόμενη εβδομάδα και περιλαμβάνει αντικατάσταση εκατοντάδων μέτρων κεντρικών καλωδίων παροχής, προστατευμένα από αντίστοιχες σωληνώσεις που θα τα καθιστούν προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες και τη θάλασσα, με προσθήκη υποπινάκων δικτύου κτλ.
Μέρος της συνολικής παρέμβασης, αποτελεί και ο οδοφωτισμός της περιοχής Ταξιάρχη, όπως και τμηματική αντικατάσταση καλωδίων παροχής του απέναντι πεζοδρομίου της παραλίας, τα οποία και θα εκτελεστούν μετά τις εργασίες στο παραλιακό μέτωπο (χελώνες), καθώς και η αντικατάσταση του μετασχηματιστή που κάηκε πρόσφατα.
Η αντιπολίτευση δυστυχώς έφτασε σε σημείο να μας εγκαλεί γιατί μέσα σε ουσιαστικά δύο μήνες δεν έχει γίνει ο φωτισμός της περιοχής Ταξιάρχη, κάτι που αποτελεί και προεκλογική μας δέσμευση, όταν επί τέσσερα χρόνια δικής της Διοίκησης, ολόκληρη η περιοχή παρέμενε στο σκοτάδι, χωρίς φώτα!
Κάτι ανάλογο με τα λιμνάζοντα όμβρια όπου επί τέσσερα χρόνια δικής τους Διοίκησης, η περιοχή μετατρέπονταν σε βούρκο, και ήδη αποκαταστάθηκε δύο μήνες πριν με ένα αποτελεσματικό έργο όπου δοκιμάστηκε τις περιόδους έντονης βροχόπτωσης.
Να επισημάνουμε επίσης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η νέα Δημοτική Αρχή με την αλλαγή λαμπτήρων στα χωριά αφού η ανάθεση στον ανάδοχο του έργου είχε λήξει τον Οκτώβριο του 23’, και η απερχόμενη Διοίκηση δεν είχε φροντίσει να καλύψει.
Τέλος, με την αφορμή αυτής της επικοινωνίας, να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας για την δρομολόγηση και άλλων ζητημάτων που ταλανίζουν χρόνια την παραλιακή ζώνη, και έχουν ήδη προγραμματιστεί, όπως τα αναφέραμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Μεγάλη Εβδομάδα:
Αντικατάσταση των σιδερένιων φρεατίων μπροστά στον κυκλικό κόμβο με νέα από οπλισμένο σκυρόδεμα, ανάπλαση πεζοδρομίου παραλιακού μετώπου, αποκατάσταση περιοχής πρόσβασης παραλίας Βίντζι.
Συνεχίζουμε με εργατικότητα και ακεραιότητα την προσπάθειά μας, και είμαστε πάντα διαθέσιμοι για όποια ενημέρωση και συνεργασία.

2 Σχόλια

  • Μήπως πρέπει να γίνουν εργασίες καθαρισμού και βαψίματος με ασβέστη όλων δρόμων των χωριών του Νησιού και όχι μόνο από εκεί που περνάει ο Επιτάφιος ;;;;????
    Το παράδειγμα το έδειξε το χωριό Στενιες !!!!

  • Επειδή η εξ Κορθιου Ορμώμενη Δημοτική Σύμβουλος συνεχίζει να ρωτά……. για γλόμπους ……..κλπ ,
    για το ερώτημα το δικό μου , ακόμα περιμένω να πει κάτι για τον δρόμο στο σπίτι της στην Λαρδια !!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio