Νέα

Χρήστος Βουραζέρης: Δίνεται λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ελεύθεροι επαγγελματίες με έδρα οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων.

“Χρήστος Βουραζέρης: Δίνεται λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ελεύθεροι επαγγελματίες με έδρα οικισμούς κάτω
των 500 κατοίκων.’’

Αποδεικνύεται ότι όταν αναδεικνύουμε υπαρκτά προβλήματα και διεκδικούμε τεκμηριωμένα, μπορούν να δοθούν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.
Η τελευταία μου παρέμβαση που αποκάλυπτε ότι δεν μπορούσε να μειωθεί το τεκμαρτό εισόδημα κατά 50% ( όπως έχουν το δικαίωμα) για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν την δραστηριότητα τους και έχουν την κύρια κατοικία τους, σε ορισμένους οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων, μεταξύ των οποίων και της Άνδρου, προκάλεσε τα εξής:
1ον) Την αναδημοσίευση της παρέμβασης μου από την έγκριτη ιστοσελίδα TAXHEAVEN. Παραθέτω το σχετικό link :
https://www.taxheaven.gr/news/67504/adynamia-meiwshs-toy-
elaxistoy-eisodhmatos-se-orismenoys-oikismoys-katw-twn-500-katoikwn
2ον) Την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της φορολογικής διοίκησης. Στελέχη της ΑΑΔΕ επικοινώνησαν μαζί μου και έδωσαν άμεση λύση στο πρόβλημα, τουλάχιστον για την Άνδρο.
Το πρόβλημα, όπως είχα επισημάνει, οφειλόταν στο ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πάρουν την έκπτωση από τη στιγμή που η ονομασία των οικισμών στο μητρώο της ΑΑΔΕ δεν είναι η ίδια με αυτή που αναφέρεται στην απόφαση της απογραφής.

Έπρεπε να είχε προβλεφθεί ( και θα γίνει όπως όλα δείχνουν ) να δηλώνεται-αναγράφεται και ο «Γεωγραφικός Κωδικός» που στην ουσία είναι η ταυτότητα του οικισμού και επιβεβαιώνει ότι ο φορολογούμενος πολίτης-ελεύθερος επαγγελματίας δραστηριοποιείται σε οικισμό με πληθυσμό λιγότερο από 500 κατοίκους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio