Νέα

Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη – Άνδρου: Ενημέρωση Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου αλλά και όλων των Ανδριωτών για την ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νησί

Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη – Άνδρου

Προς ενημέρωση των μελών του Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου αλλά και όλου του Ανδριώτικου πληθυσμού: το Ίδρυμά μας επί προεδρίας του αείμνηστου Φίλιππου Μωραΐτη, του οποίου ήταν διακαής πόθος, επί μια 10ετία ασχολήθηκε ενεργά με την ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Άνδρο, με σκοπό αφ’  ενός και κυρίως την παροχή βοήθειας προς τους αιμοκαθαιρόμενους συμπολίτες μας, αφ’ ετέρου την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού του νησιού με πολλά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας μας. Προβήκαμε τότε σε όλες τις απαιτούμενες μελέτες βιωσιμότητας υποβληθείσες στα τότε Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, αλλά και σε δαπάνες για τη στέγαση και εν γένει αδειοδότηση της Μονάδας. Ύστερα από μαραθώνιες και επίμονες προσπάθειες, η λήψη αδειοδότησης δεν κατέστη τελικά δυνατή λόγω μη κάλυψης των εκ του Νόμου προϋποθέσεων, ιδιαίτερα και κυρίως σε σχέση με τη σύνδεση της Μονάδας με Δημόσιο Νοσοκομείο. Παρ’ όλα ταύτα το Ίδρυμα πάντοτε στάθηκε αρωγός με παροχή βοηθημάτων σε πάσχοντες συνανθρώπους μας που καλύπτουν τα σχετικά κριτήρια, εκπληρώνοντας τους σκοπούς του φορέα μας που είναι πρωτίστως φιλανθρωπικοί και κοινωφελείς.

Σημειωτέον ότι όλα τα αιτήματα προς το Ίδρυμά μας, μεταξύ των οποίων και το αίτημα του Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου, εξετάζονται κατά κανόνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, οι δε αποφάσεις του μετά την υποβολή των πρακτικών στο αρμόδιο Υπουργείο, κοινοποιούνται αρμοδίως σε όλους τους αιτηθέντες χορηγία φορείς ή μεμονωμένα άτομα.

Το Ίδρυμα με βάση αφ’  ενός τα ετήσια ταμειακά διαθέσιμα και αφ΄ ετέρου τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο κονδύλια του προϋπολογισμού του, αλλά και τις νομικές προϋποθέσεις χορηγιών θα στέκεται αρωγός τόσο μιας μελλοντικής ενδεχόμενης μονάδας Τεχνητού Νεφρού όσο και κάθε άλλης ιατρικής δομής, που λειτουργεί στο νησί, όπως πράττει ανελλιπώς και στοχευμένα από την Ίδρυσή του.

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος « Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου»

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio