Νέα

Στην Παναγία τη Γιάτρισσα στις Χαράδες του Στενού…

Το καλοκαίρι στην Άνδρο έρχεται πρώτα κάτω στο Στενό και αυτό το άκουσα όταν πήγα το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στην Παναγία τη Γιάτρισσα στις Χαράδες που είχανε λειτουργία οι Αηδονιάτες, βούιζε η ρεματιά από τα τζιτζίκια, τη στιγμή που δεν ακούγονται ούτε στο Κόρθι μα ούτε και στη Χώρα.

Το είπε  και ο Σιφνιός παπα Στρατής ο Συρίγος που ήρθε εφημέριος στα Αηδόνια, είναι πιο ζεστά και σκεπά  εδώ στο Στενό.

Ίσα που πρόλαβα το Χριστός Ανέστη και αμέσως  μοιράζανε οι γυναίκες κόλυβα σε πλαστικά κυπελάκια, συχώριο σε όσους έχουν φύγει  και είχαν εδώ και δούλευαν χτήματα.

Συχωρετικά ήταν και τα ψωμάκια με μία σαρδέλα μέσα με ζουμί που μοίραζε ο Ηρακλής Πρόκος, ιδιοκτήτης της γύρω γης, αλλά δεν έφτασαν τα ψωμάκια και έφεραν πρόσφορο και του βουτούσαν στο σαρδελοζούμι, τόπε και ο παπάς αυτό που είπε ο Δαυίδ: πάρτε τα πρόσφορα και φάτε τα.

Ακολούθησε ο καφές, το ρακί, τα σφραγισμένα γλυκά, το κρασί που μοίραζε ο κυρ Ηρακλής με το μπετονάκι, τα μεζεδάκια που μοίραζε η γυναίκα του Ηρακλή, η κ. Μαργαρίτα με την γυναικοπαρέα της.

Ο παπά Στρατής έφυγε πρώτος, γιατί είχε μια  εκταφή στ΄ Αηδόνια, έμεινε όμως ο γιος του ο Βαγγέλης με το βιολί του  που ξεσήκωσε για χορό πρώτα  την Αργυρώ Σωτηρίου, την Κατερίνα Μπενά και την Ελένη Λουσίδου, επιτρόπισσες που τα ετοίμασαν όλα στην εντέλεια μαζί με την Μαργαρίτα Πρόκου

και πιο μετά τους νεαρούς που ήρθαν στην Άνδρο και να ψηφίσουν και νάρθουν και στο εκκλησάκι στο Στενό που έχει ο παππούς ακόμα τα χτήματα.

Βίντεο θα βγει…

Φωτογραφίες: 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio