Νέα

Για ορθολογική χρήση του νερού κάνει έκκληση ο Δήμος Άνδρου

Για ορθολογική χρήση του νερού κάνει έκκληση ο Δήμος Άνδρου

Λόγω της έντονης λειψυδρίας, απευθύνουμε έκκληση προς τους καταναλωτές (επαγγελματίες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες) ώστε να περιοριστεί άμεσα η σπατάλη και η αλόγιστη χρήση του νερού. Η χρήση του σε ποτίσματα κήπων ή άλλων καλλιεργειών από το δίκτυο ύδρευσης, το πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων, αυτοκινήτων, αυλών, γέμισμα πισινών κ.λπ. να περιοριστούν στο μέγιστο και να το χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση, αποκλειστικά και μόνο.
Εφιστούμε ιδιαίτερα δε την προσοχή των κατοίκων – επισκεπτών της Τοπικής Κοινότητας Μεσσαριάς (Μεσσαριά, Βακόνι, Μένητες κ.λπ.) να μειώσουν περαιτέρω τις άσκοπες καταναλώσεις (ποτίσματα, ανοιχτές βρύσες κ.λπ.), καθώς οι καταναλώσεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, για να μην παραστεί η ανάγκη να γίνουν από τον Δήμο διακοπές υδροδότησης κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ενημερώνουμε, επίσης, ότι όπου τεθεί ανάγκη θα προβαίνουμε σε περιοδικές διακοπές υδροδότησης.
Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ιδιαίτερα τώρα που είναι περιορισμένο, έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του.
Πρέπει, επίσης, να κατανοήσουμε ότι λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, το νησί μας -όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρας- δεδομένου του μεγάλου προβλήματος της λειψυδρίας και με δεδομένο, ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα έχει ελαττωθεί πολύ, θα υπάρξει πρόβλημα στην επάρκεια νερού τους επόμενους μήνες.
Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και τη συνεργασία όλων μας για να μπορέσουμε να περάσουμε τις δύσκολες αυτές μέρες του καύσωνα αλλά και το καλοκαίρι χωρίς πρόσθετα προβλήματα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνδρομή σας.

3 Σχόλια

 • Μπράβο και συγχαρητήρια στο δήμαρχο μας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το νησί μας αλλά πέφτει επάνω σε ντουβάρι
  Πολύ λίγοι θα ακολουθήσουν εθελοντικά Σάνα τους ακούω τώρα πληρώνουμε είναι υποχρεωμένος να Εφοδιάζει με νερό
  Και η αντιπολίτευση θα κάνει το αντίθετο μόνο και μόνο θα δείξει πως o δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του
  Δεν τους διαφέρει τίποτα άλλο από την ξέρω κεφάλια τους Και εγωισμό
  Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας να δηλώνουμε κατευθείαν αν υπάρχουν διαρροές . Εάν δούμε κάτι δε μας αρέσει και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση να το δηλώσουμε στο δημαρχείο
  Να περιορίσουμε τα ντουζ Στις παραλίες με αυτόματους διακόπτες όπως είναι σε όλα τα κράτη
  Όσοι έχουν πισίνες να προσέχουν για την κατανάλωση Και αλλαγή Στο νερό
  Πρέπει να γνωρίζουμε Ο Δήμος δεν μπορεί να είναι παντού και να βλέπει πρέπει να δηλώνουμε τα πάντα για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του
  Ορισμένοι λένε δε βρίσκουμε άκρη
  Γράψε ένα e-mail σε κινηματογραφική λέσχη θα το ανακοινώσει κατευθείαν

 • Θα ήθελα πολύ να πληρώνουν όλοι το νερό σύμφωνα με την κατανάλωση που καταγραφει ο μετρητης ύδρευσης και όχι απλά ένα πάγιο, όμως καταλαβαίνω πως αυτό δεν είναι εφικτό γιατί εκτιμώ δεν επαρκεί το προσωπικό του Δήμου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio