Νέα

Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης: Τα «περί όνου σκιάς» της πολιτικής προστασίας, το δίδαγμα του καλού Σαμαρείτη, «η δημοκρατία στο απόσπασμα», «προεδρευόμενη δικτατορία» και ο «δημαρχοκλάστης».

Το αίσιο τέλος της πύρινης λαίλαπας που έπληξε πρόσφατα το νησί έδειξε, ότι ακόμη και στην Άνδρο, οι συντονισμένες ενέργειες των τοπικών αρχών, των εθελοντών και του επίσημου κράτους, μπορούν και σε πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες να αποδώσουν.
Η συγκινητική ιστορία της απομάκρυνσης της ηλικιωμένος γιαγιάς του νεαρού δικηγόρου και συμβούλου της τοπικής ενότητας Χώρας, Γιώργου Μπάλλα, δείχνει σε ποια κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθούν τα προγράμματα προειδοποίησης και εκκένωσης κατοίκων από επικίνδυνες περιοχές και όχι καταλογισμό ολιγωρίας των αρχών.
Αντί λοιπόν να εντοπιστούν τα ελλειμματικά σημεία του συστήματος για να διορθωθούν, τυπολάτρης από το Κόρθι, ψάχνει «ψύλλους στ άχυρα», για να ισχυριστεί ότι ο δήμαρχος έχει ορίσει μεν υπεύθυνο σύμβουλο για την πολιτική προστασία, αλλά ο διορισμός του δεν αναφέρει ρητά, ότι είναι όντως υπεύθυνος. Οι παλιοί έλεγαν «έχουμε το λύκο και ψάχνουμε τ αχνάρια του»… Έτσι θα πατάξουμε τη γραφειοκρατία, με την υπερθεμάτιση της τυπολατρίας;
Αυτά όμως είναι μόνο μέρος ενός γενικού σχεδίου:
Ο τυχάρπαστος «δημαρχοκλάστης», που εξόκειλε πριν χρόνια στο νησί, το οποίο κινδυνεύει να καταποντιστεί εξαιτίας του, αφού ανάλωσε και τον δεύτερο δήμαρχο που αρχικά υποστήριξε, ψάχνει τώρα για νέο δελφίνο. Βρήκε δύο επιρρεπείς, έναν από την Υδρούσα κι έναν από το Κόρθι. Προβληματίζεται όμως ποιον από τους δύο συμφέρει καλύτερα κι έτσι μια προβάλλει τον ένα και μια τον άλλο, μέχρι να δει, ποιος πουλάει περισςότερο…
Έτσι έχουμε δηλώσεις όπως: «η δημοκρατία στο απόσπασμα», «προεδρευομένη δικτατορία» και κάθε άλλη κακόγουστη δημαγωγία, που δυστυχώς, όπως έμαθα, έφτασε σε χειροδικία κατά πολιτικού αντιπάλου.
Όλα αυτά αφορούν τη διάγνωση της τοπικής παθογένειας. Τη σωστή θεραπευτική αγωγή θα την ορίσουν τελικά οι εκπρόσωποι των πολιτών, πριν αναγκαστούν οι ίδιοι οι πολίτες να επέμβουν με όσα μέτρα τους επιτρέπει η νομιμότητα!
Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης

7 Σχόλια

 • Ο Χ.Β.και ο Κ.Θ. δεν κάνουν για δήμαρχοι, ο μεν πρώτος είνα ,παρτακιας , αλαζόνας ,αχάριστος ,εμπαθής και λασπολογος ,ο δε δεύτερος αποτυχημένος πρώην δημαρχος , αερολογος ,μπουρδολογος ,ξερολας και δολοπλολος.
  Για τον νεαρό δικηγορο ( Γ.Μ.του Ελ.) αυτά που έγραψε για την φωτια στα Υψηλού κλπ , είναι γεμάτα ανακρίβειες υπερβολές με τάση μηδενισμού, όπως αποδείχθηκε από την συνέντευξη του Σ.Ε.Δ.Α .
  Με λίγα λόγια ΜΆΠΑ ΤΑ ΚΑΡΠΟΎΖΙΑ !!!!

 • Δεν ξέρω πως διαχειρίζεστε τα καρπούζια σας, τα μποστάνια σας και τα μάνα βικά σας, αλλά ισοπεδώνοντας τα πάντα δεν θα είσαστε περισςότερο κερδισμένος…!

 • Όταν βλέπω Ορισμένους Σαν κι εμάς που γράφουν σχόλια για το νησί μας πάει να πει πως Ενδιαφερόμαστε για το τι γίνεται στο νησί μας
  Η αλήθεια είναι πως οι πιο πολλοί Ανδριώτες που έρχονται να ψηφίσουν δεν έχουν ιδέα Για τα καλά και τα άσχημα του νησιού Απλώς παίρνουν τρεις μέρες Για διασκέδαση Εφόσον ο νόμος τους το επιτρέπει
  Μετά έχουμε Μέγα εφοπλιστές που έχουν μεγάλη επιρροή επάνω Σε κάθε Δήμαρχο
  Με την άποψη την δικιά μου Έχομεν ένα δυνατό δήμαρχο Αλλά χωρίς την υποστήριξη όλου του νησιού δεν μπορεί να κάνει τα έργα που θέλει ένα από αυτά είναι το ΧΥΤΥ Αυτό το έργο έπρεπε να έχει τελειώσει Τώρα αναρωτιέμαι Φταίει ο δήμαρχος Η οι δημότες
  Ένα παράδειγμα έναν πρώην Δήμαρχος Μανώλης που δεν είναι πια μαζί μας ακόμα του Κάνουν μηνύσεις
  Και αυτή ίδιοι Ανεβοκατεβαίνουν τους δρόμους και τα έργα του Καθημερινώς
  Και τώρα Έχω μία ερώτηση φταίνε οι δήμαρχοιΗ οι δημότες
  Προτού τους κατηγορήσουμε ας κοιτάξουμε τα μούτρα μας στον καθρέφτη

 • Από τα γραπτά και την συμπεριφορά τους ΟΛΑ έχουν καθοριστεί και όχι από υποκειμενική άποψη……

 • Από τις φορές που θα συμφωνήσω με τον κ.Θ.Ζαννάκη.”Κοινωνια εικόνα σου είμαι και σου μοιάζω “, έγραψε σε ποίημα η Γαλάτεια Καζαντζάκη.Αμφιδρομη η σχέση και η εικόνα Δήμου,Πολιτείας, Δημοτών και πολιτών.Αντικστιπτρισμός

 • Τι να πει κανείς με την κακεντρεχεία, ωρισμένων συμπατριωτών, οι οποίοι με τοξικό συνήθως λόγο , και μηδενίζοντας όλες τις Καλές προσπάθειες και τα θετικά έργα, προσπαθούν να αλλοιώσουν την ουσία των πραγμάτων , ψάχνοντας ” Ψύλους στ’ άχυρα “.
  Η πολύ επικίνδυνη φωτιά σβήστηκε γρήγορα με την συνδρομή κρατικών αρχών και μέσων και την συμμετοχή ιδιωτών εθελοντών αλλά και απλών πολιτών οι οποίοι βοήθησαν για την περίσταση.

  Συγχαρητήρια σε όλους!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio