Νέα

Η απάντηση του Δήμου Άνδρου στην επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών για χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

vanglouk androsfilm
Από τον Δήμο Άνδρου ανακοινώνονται τα εξής:
Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέστειλε στις 16 Μαρτίου 2016 σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Επικράτειας έγγραφο με το οποίο ζητεί «να υποδειχτούν κατάλληλοι χώροι οι οποίοι είναι δυνατόν να παραχωρηθούν άμεσα για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων».
Ο Δήμος Άνδρου απάντησε άμεσα στο έγγραφο του Υπουργείου, με επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι το νησί δεν διαθέτει κατάλληλες κτιριακές υποδομές (στρατόπεδα, κλειστά γήπεδα, κάμπινγκ κλπ), αλλά ούτε και υποδομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από ένα υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας. Επίσης, υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων και δεν επαρκεί η αστυνομική δύναμη, λόγω υποστελέχωσης του Α.Τ Ανδρου.
Η επιστολή στάλθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το πρωί της Παρασκευής, 18 Μαρτίου.
Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

2 Σχόλια

  • Ολοι εχουμε προβλήματα, σαφώς… όμως τα προβλήματα των προσφύγων είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ τα δικά μας και σίγουρα θα μπορούσαμε κι εμείς να βοηθήσουμε. Εχουμε χωράφια, νερό, μποστάνια και τρόφιμα, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να τους παρέχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πολλοί από εμάς έχουμε και χώρο στα σπίτια μας. Τα γήπεδα και τα στρατόπεδα δεν είναι ο μόνος τρόπος φιλοξενίας στη διάθεσή μας. Ας μην ξεχνάμε πως πολλοί Ελληνες ήρθαμε πρόσφυγες από τον Πόντο, κι από την Μικρασία και πως οι παππούδες μας μετανάστευσαν στην Αμερική, στη Γερμανία, στον Καναδά και στην Αυστραλία. Είμαστε τυπικά αυτόνομη χώρα από το 1974, μόνο 40 χρόνια. Εχουμε υπάρξει υποτελείς στους Ρωμαίους, στο Βυζάντιο, στους Οθωμανούς, τους Ιταλούς, τους Γερμανούς και τους ξένους βασιλιάδες. Θυμόμαστε τί θα πει αγώνας για επιβίωση και για ανεξαρτησία. Θεώνη Ριντ

  • Οι Έλληνες μετανάστες πήγαν σε χριστιανικές χώρες….!!!! Έχετε αναρωτηθεί γιατι κανένας απο τους λεγόμενους πρόσφυγες, δεν πάνε σε διπλανές πλούσιες μουσουλμανικές χώρες και έρχονται στην Ευρώπη;;; Επίσης πρόσφυγες είναι οι Σύριοι, όχι κάθε καρυδιάς καρύδι που μπαίνει παράνομα στην χώρα και το υποδέχεται η “Ελληνική” κυβέρνηση και τα “Ελληνικά” κανάλια με τόσο “πόνο”!!! Όσο για όλα αυτά που έχει η Άνδρος να σας θυμίσω ότι μπορέιται να τα προσφέρεται και σε χιλιάδες άστεγες ΕΛΗΝΙΚΕΣ οικογένειες. Έκτος από την αρχιεπισκοπή και ελάχιστες άλλες εξαιρέσεις, δεν είδα κανένα φιλεύσπλαχνο Έλληνα ή (όπως είναι της μόδας) ΜΚΟ να βοηθάει και να ταΐζει άστεγους Έλληνες. Δεν είδα καμιά εταιρεία να δωρίζει χιλιάδες κρουασάν σε πεινασμένα Ελληνόπουλα. Ας αγαπήσουμε επιτέλους τους διπλανούς μας που έχουν ανάγκη και όχι αυτούς που μας υποδεικνύουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio