Νέα

Ανδριακή Ενότητα: Το πολιτικό παραλήρημα του κ. Δημάρχου

VANGLOUK ANDROSFILM ANDRIAKH ENOTITA


Σε ένα κατ’εξοχήν πολιτικό δελτίο τύπου από την «Ανδριακή Ενότητα» και την «Άνδρο της Ζωής μας», ο κ.Σουσούδης απάντησε με ένα προσωπικό λιβελογράφημα, γεμάτο κακία, ψέματα και μικροψυχία, αποδεικνύοντας απλά ότι δεν είναι ικανός ούτε καν να κατανοήσει την κατάσταση του Δήμου Άνδρου και της παράταξης του, πολύ δε περισσότερο να δώσει λύσεις.
Στον Απολογισμό έργων.
Με πρωτοφανή μικροψυχία συνεχίζει να κάνει απολογισμό με έργα άλλων, προσβάλλοντας την νοημοσύνη του κόσμου.
– Το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού από το 2003 μελετήθηκε, σε δίκτυο και εργοστάσιο, αδειοδοτήθηκε, κερδήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δημοπρατήθηκε,και κατακυρώθηκε χωρίς ενστάσεις, κατασκευάστηκε το δίκτυο αποχέτευσης της Χώρας, δαπάνης 2 εκ. ευρώ, και κατασκευάστηκε το εργοστάσιο. Όλα αυτά τα έκανες εσύ κ.Σουσούδη;
Αλήθεια θα έχεις το θράσος να πείς στον κόσμο ότι ο ΒΙΟΚΑ και το δίκτυο Αποχέτευσης είναι δικό σου έργο;   Τον Ιούνιο που το δίκτυο θα συνδεθεί και θα λειτουργήσει το εργοστάσιο θα επιμείνεις για ένα «δικό
σου έργο»;
– Η πεζογέφυρα Νειμποριού παραλήφτηκε ως μελέτη αρχιτεκτονική και μόνο, το 2003 αφού πληρώθηκε η δαπάνη 40 χιλ. περίπου. Ολοκληρώθηκε, εγκρίθηκε, αδειοδοτήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο τμήμα του χαραγμένου αιγιαλού, εντάχθηκε, δημοπρατήθηκε, και κατακυρώθηκε σε ανάδοχο, ακυρώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2012 και με ενέργειες της Διοίκησης Γλυνού έγινε υποκατάσταση του αναδόχου, υπογράφηκε η νέα σύμβαση με τον εργολάβο τον Αύγουστο 2014 και εκτελέστηκεςμέχρι τέλος του χρόνου. Όλα αυτά τα έκανες εσύ κ.Σουσούδη;
Μάλλον το χειρότερο στην περίπτωσή σου κ. Δήμαρχε δεν είναι η μικροψυχία σου και η έπαρση αλλά η άγνοια και η αδυναμία να αντιληφθείς την κατάσταση.
Για να κατανοήσουν οι πολίτες την ανικανότητα του Δημάρχου να μελετήσει, να εντάξει και να κάνει έργο αναφέρουμε ενδεικτικά τα παρακάτω:
– Για τον Βιολογικό Καθαρισμό Υδρούσας ο Δήμαρχος έχει προβλέψει το αστρονομικό ποσό των 10 χιλ. ευρώ στον προϋπολογισμό για τις μελέτες του όταν το συνολικό κόστος θα είναι περίπου 200. 000 ευρώ. Θα γίνει ποτέ κ.Σουσούδη ο Βιολογικός στην Υδρούσα;  Θα είναι κι αυτό έργο στον απολογισμό σου;
– Για τον ΧΥΤΥ παραδόθηκε το καλοκαίρι του 2014 έτοιμη και πλήρης μελέτη και μέχρι σήμερα, δύο χρόνια μετά δεν έχουν εκδοθεί ούτε καν οι περιβαλλοντικοί όροι και στην ουσία είμαστε στο ίδιο σημείο.
– Το έργο της ασφαλτόστρωσης Φάλικα –Παναχράντου και Πούντα- Απροβάτου παραδόθηκε δημοπρατημένο με ανάδοχο εργολάβο που έπρεπε να υπογραφεί η εγκατάσταση του τον Σεπτάμβρη του 2014.  Ακυρώθηκε!!!.  Γιατί κ.Δήμαρχε;
– Η χρηματοδοτική ροή για την εκτέλεση των έργων εξαρτάται μόνο από τη σχέση Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Δημοσιονομική κατάσταση, και όχι από τον Δήμο Άνδρου.  Οι καθυστερήσεις πληρωμών λόγω κρίσης ακύρωσαν την ολοκλήρωση έργων όπως Αποχέτευση Μεσαριάς, λιμάνι Κορθίου και Χώρας, Δημοτικό κτήριο Κορθίου.  Ακόμα και τα συνεχιζόμενα έργα όπως ο Βιολογικός καθυστέρησαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα,
Αλλωστε εσύ κ.Δήμαρχε γνωρίζεις πολύ καλά ότι όταν επιχειρήσατε μαζί με τους συμβούλους σας να διακόψετε το πρόγραμμα LIFE που εκτελείται από το 2012 η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν «Βεβαίως αλλά επιστρέψτε μας το 1.000.000 ευρώ που έχει ήδη δαπανηθεί μεχρι τώρα» Αυτό το έργο το συνεχίζει ακόμα ο Δήμος και ολοκληρώνεται θέλοντας και μη.
Θα είναι κι αυτό στον απολογισμό σου κ.Δήμαρχε;
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
Κανέναν δεν ενόχλησε ούτε ενοχλεί η ύπαρξη χορηγών .
Αλλωστε οι χορηγίες αυτές υποκαθιστούν την ανεπάρκεια του Δήμου και την ανικανότητα του Δημάρχου να διατηρήσει την πόλη και τα χωριά στοιχειωδώς καθαρά.
Σεβόμαστε και τιμούμε τους χορηγούς, παρά το ότι εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για τις χορηγίες, ότι δηλαδή πρέπει να κατευθύνονται σε έργα υποδομής για το νησί και όχι λειτουργικές δαπάνες του Δήμου που είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Αν ο κ.Σουσούδης «ζούσε» στην Ανδρο, θα γνώριζε ότι έγιναν χορηγίες με αυτή τη λογική που έχουν δραστικά αλλάξει την εικόνα του νησιού. Και μάλιστα αρκετές χορηγίες έγιναν από τους ίδιους τους σημερινούς χορηγούς. Αναφέρουμε συνοπτικά. Ανοικτό θέατρο Χώρας, Επισκευή Δημοτικού Θεάτρου, Μελέτη αποχέτευσης Στενιών, έργο που εντάχθηκε και εκτελέστηκε , μελέτη και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Λειβαδίων, κομποστοποιητής, γεφύρι Στενιών. Και παλιότερα μελέτη λιμανιού Χώρας, έργο που εντάχθηκε και εκτελέστηκε, επισκευή Παρθεναγωγείου Μεσαριάς, επισκευή Δημοτικού Μεγάρου, ηλεκτρικά αυτοκίνητα αγοράς κλπ.
Άλλωστε το θέμα των χορηγιών στην κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων αναφέρθηκε, γιατί ενώ γίνονται εργασίες καθαρισμού και συντήρησης από προσωπικό και δαπάνες χορηγών, ο Δήμος κόβει τιμολόγια για αυτές τις ίδιες εργασίες, και εκταμιεύει χρήματα.
Γι’ αυτό το ζήτημα ο κ.Σουσούδης δεν βγάζει μιλιά. Είναι νόμιμα αυτά τα τιμολόγια κ. Σουσούδη;
Τέλος με τα ψέματα, την κακία και την αμετροέπεια που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του Δημάρχου φαίνεται ότι ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτα από την ζοφερή κατάσταση του Δήμου Ανδρου, και της παράταξης που διοικεί. Ενας συνδυασμός που φυλλοροεί με παραιτήσεις Συμβούλων, με άλλες παραιτήσεις που ετοιμάζονται, με αρνήσεις των αναπληρωματικών Συμβούλων να αναλάβουν υπηρεσία, με πιέσεις προς Συμβούλους και τα Τοπικά Συμβούλια να παραιτηθούν για να αναλάβουν οι εκλεκτοί του Δημάρχου, δίνει απλά την εικόνα διάλυσης.
Και σίγουρα την βεβαιότητα ότι αυτή η παράταξη με αυτόν τον Δήμαρχο και το επιτελείο του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα του τόπου και κυρίως στην διαχείριση απορριμμάτων που στο άμεσο μέλλον θα επιδεινωθεί.
Ευχόμαστε η Ανάσταση του Χριστού και το Άγιο Φως να βοηθήσουν την Άνδρο, γιατί η Διοίκηση του νησιού δεν μπορεί να το κάνει.
Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη στους Ανδριώτες.

Μάιος 2016

1 Comment

  • Εχω Ερωτική εχομε ελεύθερο ΤΙΠΟ η διαλέγουμε για να μην παραξειγηθι καπιος ΘΖ ny

Αφήστε ένα σχόλιο