Νέα

Η απάντηση του Δήμου Άνδρου στον Φιλοπρόοδο Όμιλο "Το Γαύριο"

PALIO DIMOTIKO SHOLEIO GAVRIOU vanglouk androsfilm_1
Σχετικά με την ανακοίνωση του συλλόγου του Φιλοπρόοδου Ομίλου, θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι:
1. Ουδέποτε επιχειρήθηκε να μην εκφράσει την άποψή του ο κ. Δαρδανός, εκδότης και αδελφός του προέδρου του Φιλοπρόοδου Ομίλου.
2. Αντίθετα, ο Δήμαρχος τον είχε προσκαλέσει δημόσια να προσέλθει στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων.
Με τον τρόπο αυτό θα γίνονταν σε όλο το σώμα γνωστές οι σκέψεις και απόψεις του σχετικά με το Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου και με διαφανείς διαδικασίες.
3. Στη συνέχεια και αφού ήδη θα είχε γίνει γνωστό στο συμβούλιο προφορικά το θέμα, που απασχολεί τον κ. Δαρδανό και τον Φιλοπρόοδο Όμιλο, έπρεπε να κατατεθεί εγγράφως προς τον Δήμο το αίτημα παραχώρησης του Σχολείου στον Σύλλογο, με πλήρη στοιχεία όπως, καταστατικό του συλλόγου, όροι παραχώρησης, τεχνικοοινομική μελέτη επισκευής του σχολείου, ομάδα και τρόπος διαχείρισης του σχολείου-πολιτιστικού κέντρου, πιθανή συνδιαχείριση με Δήμο και άλλους συλλόγους, δικαιώματα και υποχρεώσεις προς τον Δήμο και από τον Δήμο κ.α., τα οποία θεωρούνται απαραίτητα ως προϋπόθεση, προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να μπορούν να αποφασίσουν υπεύθυνα την παραχώρηση ή όχι του συγκεκριμένου δημοτικού κτιρίου στον σύλλογο του Φιλοπρόοδου.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ορθώς έπραξε και αφού άφησε να ολοκληρώσει την σκέψη του ο κ. Δαρδανός περί παραχώρησης, του συνέστησε να επανέλθει με γραπτό αίτημα και τεκμηριωμένο ώστε το συμβούλιο να αποφασίσει επίσημα και με συγκεκριμένα στοιχεία.
Η συνέχεια είναι γνωστή με τον κ. Δαρδανό να εκνευρίζεται και να εκτοξεύει βαρείς χαρακτηρισμούς. Πιθανόν να παρεξήγησε τις υποδείξεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον και πιθανόν δεν γνώριζε τις διαδικασίες ενός δημοτικού συμβουλίου όπου ο πρόεδρος οφείλει να τις τηρεί.
Δεν χρειάζεται να οξύνεται αναιτίως η κατάσταση, εφόσον μπορεί να βρεθεί η κοινή συνισταμένη.
Ο Δήμος Άνδρου έχει ηδη καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου το πρώην δημοτικό σχολείο Γαυρίου 8-9 αιθουσών και ο περιβάλλων χώρος του να αποτελέσει το Πολιτιστικό Κέντρο της Υδρούσας.
Ο Δήμος Άνδρου είναι ανοικτός σε κάθε συζήτηση που σαν σκοπό θα έχει το όφελος της Άνδρου.
Καλό θα ήταν, λοιπόν, να γίνει μία εκτενής συγκέντρωση με φορείς συλλόγων και φυσικών προσώπων με εκπροσώπους του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Οι άνθρωποι του πολιτισμού οφείλουν να δίνουν καθημερινά το καλό παράδειγμα και να εμπνέουν την ενότητα.
Οι αναίτιες αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά και δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στον τόπο.
Το πρώην δημοτικό σχολείο Γαυρίου, ως πολιτιστικό κέντρο, θα αποτελέσει έναν ακόμα πυρήνα πολιτισμού, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο πολιτισμού της Άνδρου.
Εκ του Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο