Νέα

Νέα 48ωρη απεργία από την ΠΝO: Δεμένα τα πλοία 2 – 4 Δεκεμβρίου 2016

vanglouk-androsfilm-strike-again
Σε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται οι ναυτεργάτες, όπως αποφάσισε την Τρίτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αιχμή το φορολογικό.
Συγκεκριμένα, τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου έως και τις 06.00 της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης της κινητοποίησης.
Σύμφωνα με την ΠΝΟ, «οι έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους.
»Και ενώ έπρεπε να αποκατασταθεί η άδικη αυτή μέχρι σήμερα φορολόγησή τους με το προσχέδιο της κυβέρνησης προς την Τρόικα, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους Θεσμούς, προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που τους διέπει και η φορολόγησή τους να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημα τους μέχρι και ποσοστό 45%, στο οποίο ποσοστό, αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνισή του, αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράτεται προκαταβολικά από το Κράτος».
Η ΠΝΟ αναρωτιέται «ποιοι άλλοι εργαζόμενοι της χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εργάζονται με τις ιδιαίτερα σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες του επαγγέλματός τους παλεύοντας με τα κύματα 24 ώρες το 24ωρο και φορολογούνται τόσο ‘ληστρικά’ με ποσοστό πάνω από 50%»;».
Η Διοίκησή της θεωρεί τη συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση ως «αιτία πολέμου» και προειδοποιεί την κυβέρνηση και τους αρμοδίους ότι «ο αγώνας θα είναι συνεχής και αδιάλειπτος».
Όπως σημειώνει, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, έρχεται πλέον «και το τελειωτικό κτύπημα με την προτεινόμενη υπερφορολόγηση των ναυτικών, αντί μηδενισμού της».
Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να συσπειρωθούν και να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα «για την απόκρουση των πρωτοφανών, ανάλγητων, εξοντωτικών αντεργατικών μέτρων, τα οποία βάζουν ταφόπλακα στο ναυτικό επάγγελμα και στην υπόσταση του κλάδου».
από http://cyclades24.gr/

1 Comment

  • Αυτές οι απεργίες είναι δώρον άδωρον και ταλαιπωρία για το κοινό και μάλλον Καλό Για τους εφοπλιστές Δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα πως δε γίνεται τίποτα θζny

Αφήστε ένα σχόλιο