Νέα

Παρουσίαση του Ημερολογίου του Ηλία Πολέμη "Μανιτάρια Άνδρου" & Γεύμα Μανιταριών στο SEA SATIN NINOΟ φετεινός Χειμώνας, είναι για πολλούς απο εμάς γεμάτος προκλήσεις. Το κρύο απο τη μία και οι οικονομικές δυσκολίες απο την άλλη μας ενισχύουν την τάση – όπως “κλεινόμαστε” μέσα στα ρούχα μας – να κλεινόμαστε και μέσα στα σπίτια μας.
Υπάρχουν όμως μερικές πρωτοβουλίες που εμπεριέχουν αξίες όπως η αλληλεγύη του να μοιραζόμαστε και τα λίγα, να χαιρόμαστε και να χαμογελάμε, να ενημερωνόμαστε για ότι συμβαίνει στο νησί μας και να υποστηρίζουμε και το διαφορετικό.
Για το 2017, όπως ήδη γνωρίζετε, ετοιμάσαμε ένα επιτοίχιο Ημερολόγιο Μανιταριών Άνδρου, με φωτογραφίες και κείμενα του Ηλία Πολέμη (Μυκητολόγος Διδάκτορας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών).
Αυτή την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, σας προσκαλούμε στο εστιατόριο Sea Satin Nino στον Όρμο Κορθίου, ώστε να σας παρουσιάσουμε το μανιταρο-ημερολόγιο μας και να μανιταρο-φάμε!
Αν είχατε την τύχη να περπατήσετε μαζί με τον Ηλία Πολέμη αναζητώντας μανιτάρια, τότε σίγουρα εισπράξατε απλόχερα δωσμένες γνώσεις αλλά και την αγάπη του γι’αυτόν τον μεγάλο μικρόκοσμο.

Αν επισκευθήκατε ποτέ την Καΐρειο Βιβλιοθήκη, της οποίας το έργο ενισχύεται απο αυτή τη δράση, θα έχετε γνωρίσει και κουβεντιάσει με τις υπέροχες κυρίες που εργάζονται εκεί, καθώς και την γεμάτη αγάπη και γνώσεις κυρία Ειρήνη Δάμπαση.
Εαν έχετε παρακολουθήσει κάποιες απο τις δράσεις της Άνδρος ΚοινΣΕπ, τότε ίσως γνωρίζετε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για πραγματοποιούνται αυτές οι δράσεις πολλές φορές μας ξεπερνούν, αλλά στεκόμαστε δυνατοί ακόμη, απο την αγάπη μας για την Άνδρο και τους ανθρώπους που ζουν εδώ ή την επισκέπτονται.
Όταν τα παραπάνω “συστατικά” μαγειρεύονται στην κουζίνα του chef Δημήτρη Γιγίνη στο εστιατόριο Sea Satin Nino, με κέφι για να στηριχτούν φορείς, άνθρωποι, έρευνα και η δουλειά τοπικών παραγωγών, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει να χάσετε!
Η πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης γίνετε με την προσφορά των παρακάτω:
– Τυριά του τυροκομείου, της Σταυρούλας Λουβάρη.
– Τυριά του τυροκομείου “Κρεβασάρα” της οικογένειας Ασούτη.
– Λευκό κρασί της οικογένειας “Μάστορη”.
– Δωράκια απο το κατάστημα “Γασπαρής” στη Χώρα της Άνδρου.
– Δωράκια απο την εταιρεία Δίρφυς. Η εταιρεία Δίρφυς, η μεγαλύτερη εταιρεία καλλιέργειας και εμπορείας ελληνικών μανιταριών, υποστήριξε έμπρακτα την έκδοση του ημερολογίου μας και έτσι έγινε απο σκέψη πραγματικότητα.
Με κάθε συμμετοχή στη παρουσίασή μας, παίρνετε και απο 1 ημερολόγιο.
Σας περιμένουμε!
Το ημερολόγιο διατείθεται απο το κατάστημα του Δ. Αντωνέλλου και την έδρα της Άνδρος ΚοινΣΕΠ στον Όρμο Κορθίου, από τη Καϊρειο Βιβλιοθήκη και το βιβλιοπωλείο “Γραφή” (Γαρυφάλλου – Τηνιακού) στη Χώρα της Άνδρου, ενώ στο Γαύριο θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο “Το Λογάρι”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio