Νέα

Σάββατο μεσημέρι, 4 Μαρτίου 2017, Ομάδα Εφήβων στην ΆνδροΗ εφηβεία αποτελεί μια κρίσιμη και μεταβατική περίοδο στη ζωή του ατόμου, καθώς το άτομο περνάει σταδιακά από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή. Οι ομάδες εφήβων έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους εφήβους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, τις ικανότητες τους και πιο ώριμους τρόπους να συνδέονται με τους άλλους ανθρώπους, ενήλικες και συνομηλίκους.
Η ομάδα δημιουργεί ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, ασφάλειας και στήριξης, μέσα στο οποίο οι έφηβοι μπορούν να εκφραστούν πάνω σε θέματα που τους προβληματίζουν και τους απασχολούν, με λιγότερο άγχος, ενοχή και συναισθήματα ντροπής που συνήθως συνοδεύουν αυτή την ηλικία. Η ομάδα γίνεται ένας χώρος όπου ο έφηβος νιώθει αποδοχή, ταυτίζεται με τα υπόλοιπα μέλη, αναπτύσσει σχέσεις και ανταλλάσσει εμπειρίες.
Μέσα στην ομάδα οι έφηβοι ενθαρρύνονται να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση τους, εκτονώνεται η εσωτερική τους ένταση με δημιουργικό τρόπο, μαθαίνουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να δημιουργούν ομαλές σχέσεις με τους συνομηλίκους τους και την οικογένεια τους, θέτουν στόχους, ενημερώνονται πάνω σε θέματα που αφορούν τη σεξουαλικότητα τους κλπ. Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσα από τη συζήτηση αλλά και μέσα από βιωματικές ασκήσεις αυτογνωσίας που βοηθούν τους εφήβους να αποκτήσουν μια πιο συνειδητή επαφή με το σώμα τους αλλά και με τον κόσμο των συναισθημάτων τους.

Ομάδα Εφήβων

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017. Ώρα: 12.00-14.00

Καΐρειος Βιβλιοθήκη, Χώρα Άνδρου

Για πληροφορίες: 22840-22011
Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, σε

ομάδα εφήβων, που θα πραγματοποιηθεί στην Άνδρο.

Στα πλαίσια της συνάντησης, θα έχετε τη δυνατότητα να να εκφράσετε απορίες, σκέψεις και προβληματισμούς και να μιλήσετε για ποικίλα θέματα που σας αφορούν.

Την ομάδα θα συντονίσει η Παιδοψυχίατρος-Ψυχαναλύτρια κα Τζένη Σουμάκη.

Επιστημονικά Υπεύθυνη στην “Ειδική Διαγνωστική & Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης»”. Επόπτρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος των Κινητών Μονάδων Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ, Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα
Δηλώσεις συμμετοχής στο: 22840-22011

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio