Νέα

Ιδρύεται από επιχειρήσεις του τουριστικού χώρου Αστική Εταιρεία με σκοπό την ανάπτυξη της Άνδρου


Η ίδρυση της Αστικής Εταιρείας με την επωνυμία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΔΡΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Cycladic Tourism Network of Andros) και διακριτικό τίτλο CTN Andros είναι και επίσημα γεγονός.
Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο νησί της Άνδρου, παίρνει ΣΗΜΕΡΑ και επίσημο νομικό βάπτισμα με την ίδρυση και λειτουργία μιας εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αποκλειστικά από ιδιωτικές επιχειρήσεις της Άνδρου, ενεργές στον τουριστικό χώρο.
Ο σκοπός της εταιρείας αυτής συνίσταται κυρίως στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη του νησιού και γενικά στην έρευνα, μελέτη, επικοινωνία, και παρέμβαση πάνω σε θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της ποιότητας της παροχής υπηρεσιών, της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και την προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, συνεισφέροντας στις προσπάθειες για κοινωνική ευημερία και αειφόρο ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ανάδειξη κοινωνικών και επικοινωνιακών ζητημάτων αιχμής, είτε αυτοτελώς, είτε μέσα από το συντονισμό δράσεων, γνώσεων και πόρων με άλλους φορείς με κοινό σκοπό.
Η έγκριση του καταστατικού της εταιρείας και η εκλογή του πρώτου Δ.Σ. έγινε στις 20-Μαρτίου 2017 από τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας παρουσία του δικηγόρου μας Ιωάννη Ξανθού και τον λογιστή μας Δημήτρη Ζαχαρού στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου της Μικράς Αγγλίας στην Χώρα του νησιού και ανέδειξε :
Πρόεδρο τον Χρήστο Μπαλόγιαννη
Αντιπρόεδρο τον Φίλλιππο Περάκη
Γραμματέα τον Κίμωνα Κατενίδη
Ταμία την κ Ντόλυ Βαλμά
Τακτικό μέλος τον κ Δημήτρη Τσιμή
Τακτικό μέλος τον κ Δημήτρη Μπαλούς
Τακτικό μέλος τον κ Δημήτρη Γιγίνη
Αναπληρωματικό μέλος τον κ Κώστα Αναγνωστόπουλο
Αναπληρωματικό μέλος την κ Μαριάννα Απέργη
Αναπληρωματικό μέλος τον κ Πέτρο Κολοβέντζο
Άμεσος Στόχος της εταιρείας είναι να συμπεριλάβει μέλη της όλους τους επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα στην Άνδρο για να ενταχθούν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτήν την κοινή προσπάθεια και μέσα από τις συγχρονές δομές που έχουν ήδη οργανωθεί και θα επικοινωνηθούν σε όλους να φτάσουμε το τουριστικό προιόν του νησιού μας στην κορυφή που του αξίζει.

8 Σχόλια

 • Μπράβο αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα Για τον τουρισμό της άνδρου καλή επιτυχία
  Το βλέπω δύσκολο Διότι οι Ανδριώτες είναι λίγο δύσκολη θζny

 • Έχω μια εύλογη απορία!!!! Με τι κριτήριο κλήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη και έφτιαξαν αυτήν την εταιρία που προφανώς αφορά όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γύρω απο τον τουρισμό; Εγώ ας πούμε το πληροφορήθηκα σαν τετελεσμένο γεγονός μόλις τώρα και ασχολούμαι με τον τουρισμό απο το 2008 με τα ενοικιαζόμενα ΡΑΣΤΩΝΗ, απο τα πολύ καλά στο είδος με μέσον όρο βαθμολογίας το 9,5 στην BOOKING αυτά τα χρόνια λειτουργίας της.Ο επιλεγμένος λοιπόν αποκλεισμός ορισμένων συναδέλφων που πιθανόν να έχουν και εποικοδομητικές απόψεις είναι το λιγότερο άκομψη και αντισυναδελφική ενέργεια .Είναι σαν να θέλετε κάποιους νεροκουβαλητές και όχι συνδιαμορφωτές σε αυτην την κοινή προσπάθεια, που πρέπει όλοι να συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.Συγνώμη για το ύφος μου αλλά τέτοιες ενέργειες με ξεπερνούν .

  • Καλησπέρα φίλε Άγγελε ,
   Θα ήθελα να παρω τον λόγο ως ένας απο τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας .
   εκτιμώ οτι δικαιολογημένα ειναι τα σχόλια σας και προσωπικα σας ζήτω την κατανόηση σας και θα ήθελα να επανορθώσω .
   Ολοι οι επιχειρηματικές τουρισμού στην Ανδρο – Τουριστικό Δυκτιο Κυκλάδων Ανδρου CTN Andros – έχουν θεςη στην εταιρεία που συστήθηκε και προτείνω να σας ενημερώσω απο κοντά και βέβαια με τον τροπο αυτο να σας δώσω τις απαραίτητες πληροφορίες με σκοπό να σας λύσω ολες τις πιθανές απορίες . Αλλωςτε εχω μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο σας . Χρήστος

 • Θέλω να ευχαριστήσω τον Χρήστο Μπαλόγιαννη για την άμεση ανταπόκρισή του να απαντήσει στις αντιδράσεις και προβληματισμούς μου όσον αφορά την ίδρυση της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΔΡΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ,και να με ενημερώσει για την ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας οργάνωσης .Θα συμφωνήσω ότι πρέπει κάτι σοβαρό οργανωμένο και συλλογικό να κάνουμε για να ανεβάσουμε το τουριστικό προϊόν της Άνδρου και να το προοθήσουμε κυρίως στην ξένη αγορά και όχι μόνο.Επίσης θα συμφωνήσω ότι πρέπει όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον τουρισμό ,μπούμε ή όχι σε αυτήν την εταιρεία , να συμβάλουμε σε μια τέτοια προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας μας γιατί δεν νομίζω ότι είναι και η καλλίτερη .Αν ας πούμε ρίξουμε μια ματιά στον μέσον όρο βαθμολογίας που έχουμε στο σύνολο τα ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία με άλλα νησιά ΄όπως ας πούμε της Τήνου , Νάξου είμαστε πολύ πίσω. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά.Ας θυμηθούμε όσοι παρακολουθήσαμε το σεμινάριο που έγινε στο Ναυτικό Όμιλο ότι στόχος μας δεν πρέπει να είναι μόνο πως θα φέρουμε τον τουρίστα στην Άνδρο , αλλά πως θα ΤΟΝ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ.Αυτό εξαρτάτε απο εμάς και μόνο απο την εικόνα μας .Δεν φθάνουν ούτε τα μονοπάτια ούτε τα μουσεία ούτε τα θέατρα απο μόνα τους.Αυτά προς το παρόν.

  • Αγαπητέ φίλε Άγγελε και εγώ σε ευχαριστώ πολύ για την συνάντηση μας .
   Ανταποκρίθηκες άμεσα και μάλιστα ήσουν ξεκάθαρος με προτάσεις βγαλμένες από εμπειρία και επαγγελματισμό.
   θα προχωρήσουμε μαζί γιατί θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα μας βελτιώνωντας πάντα το τουριστικό προιόν του νησιού !!!
   Θέλουμε με την νέα προσπάθεια μέσα από την CTN of Andros να αγκαλιάσουμε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού με στόχο να αναπτύξουμε το τουριστικό μας προιόν και να το ενθαρύνουμε προς τους επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού (παγκόσμια αγορά ) που διψάνε να μας επισκεφτούν , να μας γνωρίσουν και να μας απολαύσουν. το αξίζουμε ως νησί !!! Προχωράμε λοιπόν μαζί. Χρήστος

Αφήστε ένα σχόλιο