Νέα

Απάντηση στο δημοσίευμα για την καταγραφή αφηγήσεων Ανδρίων ναυτικών από το Ίδρυμα Μωραϊτη για το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου

 

Με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδας που ενδιαφέρεται και ζητά εξηγήσεις (με τον όποιο τρόπο προκρίνει), για συγκεκριμένη δράση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου, αισθανόμαστε την ανάγκη (και όχι την υποχρέωση) και προκειμένου να σταματήσει αυτή η λαϊκίστικη παραπληροφόρηση, να ενημερώσουμε υπεύθυνα και ενυπόγραφα, όσους ενδιαφέρονται για την αλήθεια και όχι για την κατασκευασμένη είδηση, σχετικώς με το αναφυέν «θέμα» (τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία!!), ότι η αλήθεια έχει ως εξής:
1) Υπάρχει το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου, το οποίο έχει υπαχθεί στο Ν.Π.Δ.Δ. και αυτό έχει πλέον την ευθύνη για τη λειτουργία του, τη συντήρησή του και όλα όσα κάποιοι νομίζουν ότι γίνονται με μαγικό τρόπο και φληναφήματα. Προφανώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι και το Μουσείο θα πρέπει να έχει και όσα έσοδα είναι δυνατόν να αποκτά μέσα από τη λειτουργία του (όπως όλα τα μουσεία του κόσμου), δηλαδή από εισιτήρια, πωλήσεις στο εκθετήριο, κ.λ.π. Κατά τα λοιπά θα πρέπει να επιχορηγείται, αν θέλουμε να υπάρχει!
2) Στην Άνδρο και όχι μόνο, δραστηριοποιείται το Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη γνωστό για τη δράση του και δεν χρειάζεται συστάσεις από εμάς. Στους σκοπούς του Ιδρύματος είναι και η ενίσχυση, φροντίδα του Ναυτικού Μουσείου Άνδρου. Για όποιον έχει περαιτέρω ανησυχίες, καχυποψίες, κ.λ.π., η ιδρυτική πράξη και τα σχετικά με το Ίδρυμα, υπάρχουν όπου δει. Το Ίδρυμα και αποκλειστικά και μόνον αυτό επιλέγει τον τρόπο, με τον οποίο θα ενισχύσει το Μουσείο. Εμείς ως Δήμος Άνδρου, λειτουργούμε στην προκειμένη περίπτωση ως απλός διεκπεραιωτής, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η όποια πρόταση του Ιδρύματος, όσον αφορά την ενίσχυση του Μουσείου, κρίνεται επωφελής.

Δηλαδή και με απλά λόγια: Το Ίδρυμα είπε: «Κύριοι θέλω να ενισχύσω τη λειτουργία του Μουσείου με το να υπάρχουν σε αυτό προς πώληση ένα βιβλίο και ένα βίντεο σχετικά με τη ναυτοσύνη της Άνδρου. Εγώ επιλέγω το συγγραφέα και τους παράγοντες που θα κάνουν το βίντεο. Εγώ πληρώνω». Βεβαίως (και για να προλάβουμε τις όποιες «κριτικές» εκπορευτούν από τον κάτοχο της απόλυτης αλήθειας και τους ανώνυμους σχολιαστές), τόσο το βιβλίο, όσο και το βίντεο θα ελεγχθούν πριν διατεθούν από το Ναυτικό Μουσείο. Ελπίζουμε να μη θεωρηθούν οι ναυτικοί της Άνδρου και οι εκπρόσωποί τους, που θα ελέγξουν το βιβλίο και το βίντεο, εκ προοιμίου ανίκανοι, ακατάλληλοι και ύποπτοι για τις όποιες συναλλαγές φαντάζεται ο δημοσιογράφος και ενίοτε ιστορικός !!!
3) Το Κληροδότημα Μωραΐτη υπολόγισε τα χρήματα που απαιτούνται για όλη αυτή τη διαδικασία και έκανε τις αντίστοιχες κατά καιρούς δωρεές στο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Άνδρου. Για να μαθαίνει και κάτι ο δημοσιογράφος  και ενίοτε ιστορικός, τον ενημερώνουμε, ότι όλες αυτές οι πράξεις, είναι υποχρεωτικό να αναρτώνται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκειμένου να υπάρχει Διαύγεια, όπως την προϋποθέτει ο νόμος και όχι όπως τη φαντάζεται ο καθένας, ενίοτε ιστορικός !!
4) Για όποιες απορίες άπτονται των προθέσεων και αποφάσεων τις οποίες προκρίνει το Κληροδότημα Μωραΐτη για να χρηματοδοτήσει το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου, παρακαλούμε να απευθυνθείτε εκεί. Είμαστε σίγουροι ότι θα λάβετε τις δέουσες απαντήσεις, ικανές να λύσουν τις απορίες όλων των ανησυχούντων. Εμείς λέμε μόνο, ότι η οικονομική διαχείριση του Ν.Π.Δ.Δ. είναι τόσο καθαρή, που δεν έχει να φοβηθεί κανέναν έλεγχο.

Και για να τελειώνουμε! Για όλη τη δραστηριότητα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, θα υπάρξει ενημέρωση προς όλους, στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα. Εκεί ο καθένας θα υποβάλει τις ερωτήσεις, απορίες, παρατηρήσεις, κ.λ.π. και θα δούμε όλοι τα πρόσωπά μας, την υπευθυνότητα και το θάρρος μας, όχι καλυπτόμενοι υπό την ανωνυμία και την ασυλία, που τεχνηέντως παρέχουν τα sites, για ευνόητους λόγους.

Για το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου.
Η Πρόεδρος
Αθηνά Τσατσομοίρου

Οι φωτογραφίες του Vanglouk από τις βιντεοσκοπήσεις των συνετεύξεων.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio