Νέα

Απάντηση Δημάρχου στον Έπαρχο σχετικά με τις δημοσιεύσεις εγγράφων σε ιστότοπους πριν την επίδοσή τους στους παραλήπτεςκ. Έπαρχε,
Ο πολιτικός διάλογος, τον οποίο έχει ανάγκη το νησί μας, δεν καλλιεργείται και δεν προωθείται μέσω ιστοσελίδων. Δεν νοείται πολιτικά να δημοσιεύεται σε οποιοδήποτε μέσο επιστολή ή έγγραφο, που απευθύνεται σε θεσμικό όργανο ή πρόσωπο, προτού επιδοθεί στους καθ’ ύλην αρμόδιους παραλήπτες. Επιπλέον, οι πρακτικές αυτές γεννούν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες των εν λόγω μέσων.
Ο γόνιμος πολιτικός διάλογος προϋποθέτει γενναιότητα σε κατά πρόσωπο συναντήσεις και φυσικά ειλικρίνεια προθέσεων.
Προσωπικά αυτό κάνω καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Και σε αυτήν τη βάση, εκτίμησα ιδιαίτερα και οικοδόμησα άριστες σχέσεις συνεργασίας τόσο με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου όσο και με τον Χωρικό και τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.
Θα περίμενα μια συνάντηση για να δούμε μαζί όσα προβληματίζουν.
Είμαι άνθρωπος του διαλόγου και όχι του άσκοπου και αθεμελίωτου εντυπωσιασμού.
Η ανταλλαγή εγγράφων αποσκοπεί στην τυπικότητα και όχι στην επίλυση των προβλημάτων. Πόσο μάλλον παρχο  που ωφελεί μόνο τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου. Αν αυτό επιδιώξετε δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω.
Σε ό,τι αφορά, τώρα, την ουσία της διαδικτυακής επιστολής σας, κ. Έπαρχε, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
Είναι στη διάθεση όλων η κάθε κίνηση που αφορά δημόσιο χρήμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την Αναπτυξιακή εταιρεία. Όσον αφορά τη χρηματική βοήθεια της Περιφέρειας προς τον Δήμο, θα περίμενα, ως αρμόδιος Έπαρχός Άνδρου, να είστε περισσότερο ενημερωμένος και να μην παρασύρεστε σε υπαινιγμούς που προδίδουν διάθεση στείρας αντιπαράθεσης.
Δε θα αναφερθώ από εδώ στην αναφορά σας προς το πρόσωπό μου, την οποία θεωρώ ανυπόστατη, ούτε στις αιχμές σας, κάτι που πιθανόν να μην αποτελεί δικό σας προϊόν. Σας περιμένω στον Δήμο για τις απαραίτητες εκ μέρους σας εξηγήσεις, σχετικά με αυτά που υπαινίσσεστε.
Θα αναφερθώ όμως στους συνεργάτες μου, που κρίνατε μέσω της επιστολής σας.
Ο κ. Λάβδας, στον οποίο αναφέρεστε, ήταν άψογος στα καθήκοντά του, ακέραιος χαρακτήρας, άξιος συνεργάτης και καλό θα ήταν να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στις αμφίβολες εκφράσεις που χρησιμοποιείτε, ειδικά όταν εκείνος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι απών.
Η κα. Πολίτου είναι μία εξαιρετική συνεργάτιδα, με πολλές σημαντικές αρμοδιότητες, υπεύθυνη και εργάζεται σε καθημερινή βάση για τα θέματα που της έχουν ανατεθεί.
Είναι άστοχη η συγκεκριμένη αναφορά σας προς το πρόσωπό της.
Παράλληλα, έχω τονίσει σε προηγούμενη δήλωση μου ότι δεν έχω ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και το δικαίωμα να συντηρώ καταστάσεις που μπορεί να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.
Ο κόσμος μας εμπιστεύθηκε για να λύνουμε προβλήματα. Η επίλυση τους γίνεται με διάλογο είτε στα θεσμικά όργανα είτε σε συναντήσεις με κατάθεση ιδεών και προτάσεων χωρίς πομφόλυγες που δημιουργούν εντυπώσεις για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Σας περιμένω λοιπόν να συζητήσουμε. Όχι διαδικτυακά, που ελπίζω να μη το συνεχίσετε, αλλά ουσιαστικά και ειλικρινά.
Να ακούσω όσα σκέφτεστε. Μιλώντας, όμως, αγαπητέ Έπαρχε, και Όχι χορεύοντας. Άλλωστε το ταγκό, που αναφέρατε, είναι μόνο για δύο και δεν με εμπνέει όσο ένας Ανδριώτικος συρτός που τον σέρνει ένας και συμμετέχουν πολλοί, σίγουρα όχι μόνο δύο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

4 Σχόλια

  • Ο συντάκτης προφανέστατα αγνοεί τι σημαίνει ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

  • Πιστεύω να τα βρούνε Γιατί και οι δυο τους ενδιαφέρονται για το νησί μας εξίσου το ίδιο Νομίζω ένας διάλογος πρόσωπο με πρόσωπο πάντοτε είναι η καλύτερη λύσεις
    Δεν έχουν τίποτα να μοιράζουν εκτός μια καλή συνεργασία καλή τύχη και στους δύο θζ ny

  • Είπε ο Γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Έλεος, Έλεος. Ο Δήμαρχος του Facebook κατακρίνει το διαδίκτυο ως τρόπο επικοινωνίας. Όπου τον βολεύει το διαδίκτιο, του αλλάζει τα φώτα προκειμένου να πει τα δικά του. Έλεος

  • Εγω δεν καταλαβαινω γιατι μετα απο 3 χρονια στο Δημο τωρα θυμηθηκαν τις “αμαρτιες” της Αναπτυξιακης…

Αφήστε ένα σχόλιο