Νέα

Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Λάσκαρης: "Άνανδρες ημιπαραιτήσεις και ψιψινισμοί"


Επτάμισυ δισεκατομμύρια άνθρωποι ο παγκόσμιος πληθυσμός, σε περίπτωση που κάποιος αισθάνεται αναντικατάστατος..
Πολλά λέγονται στα καφενεία και στις τοπικές ιστοσελίδες τον τελευταίο καιρό για τη διοίκηση Σουσούδη, τους συνεργάτες του, τους αποστάτες του.. Πολλές σκέψεις περνάνε κι από εμάς που είμαστε δίπλα του και ζούμε κάθε μέρα την αγωνία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να εξασφαλίσουμε την δύσκολη καθημερινότητα. Τι είναι σωστό, τι λάθος τι ηθικό, τι πρέπει, τι δεν πρέπει κ.α.. Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή, αναρωτήθηκα τι έχει γίνει και κάθε μας κίνηση την κρίνουν τόσο κακοπροαίρετα.
Πολλές φορές είχα αμφιβολίες, πήγα να μπερδευτώ. Η ανατροφή μου όμως και η ευθύνη σε αυτό που κάνω, δεν μου επέτρεψαν δεύτερες σκέψεις. Από μικρός έμαθα ό,τι ξεκινώ να το τελειώνω. Σε ότι με εμπιστεύονται, να το προσπαθώ και να το καταφέρνω. Κι αν τυχόν δεν το καταφέρνω, να έχω το ήθος και τη δύναμη να δίνω τη σκυτάλη στον επόμενο-αυτόν που θα τα καταφέρει.
Αυτές τις σκέψεις τις κάνω γι αυτούς που έφυγαν ..αλλά είναι εδώ, αλλά και για αυτούς που σκέπτονται να φύγουν ..αλλά είναι ακόμα εδώ. Παρωδία, κυρίες και κύριοι. Όπως αποφασίσατε να πηδήξετε μέσα στο τρένο που βλέπατε ότι σίγουρα θα κερδίσει τις εκλογές του 2014, έτσι να ξαναπηδήξετε και να φύγετε.
Το δημοτικό συμβούλιο δεν χρειάζεται γλάστρες. Χρειάζεται ανθρώπους εργατικούς, με όρεξη, με πάθος και αγάπη για την Άνδρο ! Και να θυμάστε πως τα κενά ..δεν είναι δυσαναπλήρωτα! Εμείς που μείναμε στο πλάι του Δημάρχου, ναι!! Είμαστε ομάδα! Δουλεύουμε νυχθημερόν και έχουμε καταφέρει αρκετά. Προσπαθούμε για το καλύτερο, με υπευθυνότητα για το κοινό καλό και όχι για την προσωπική μας προβολή.
Μένοντας ως ‘ανεξάρτητοι’,αγαπητοί μας πρώην συνεργάτες, κάνετε κακό στον τόπο σας και μόνο! Κοροιδεύετε αυτούς που σας εμπιστεύθηκαν.Μη νομίζετε ότι εκδικείστε τον Σουσούδη, ή τιμωρείτε τον Λάσκαρη, ή κάποιον άλλο. Τον μόνο που τιμωρείτε είναι τον λαό της Άνδρου. Καταφέρατε το Μπατσί να έχει έναν σύμβουλο (πλειοψηφίας), το Γαύριο έναν, και το Κόρθι έναν. Αυτό είναι πολύ κακό για τον τόπο. Μόνο ο τόπος μας χάνει με όλο αυτό. Και ο κόσμος καταλαβαίνει. Εσείς φταίτε γι αυτό το κακό, και θα δεχτείτε τις συνέπειες.
Σας καλώ λοιπόν να αναλάβετε τις ευθύνες σας! Να έχετε τη δύναμη να καταλάβετε πως αυτές οι θέσεις πλέον ανήκουν σε αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας, και όχι σε παρατηρητές-συμβούλους που απλά κάνουν τους ελεγκτές. Ασχοληθείτε με τα εκλογομαγειρέματά σας λοιπόν και αφήστε αυτούς που θέλουν να δουλέψουν, τώρα. Και όταν θα ξαναζητήσετε την ψήφο του κόσμου, εκείνος θα θυμάται ότι δεν φανήκατε αντάξιοι των προσδοκιών τους, παρά μόνο κρατούσατε θέσεις (πιστεύοντας ότι είναι δικές σας) για να μείνει το νησί μας πίσω!!!Δώστε αμέσως τη θέση σας στον επόμενο σύμβουλο που περιμένει να δουλέψει για το νησί μας!
Η πολιτική απαιτεί ευθείες αποφάσεις. Χωρίς αυτές, καμία κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα για την επίλυση των προβλημάτων της. Τα ημίμετρα, τα ‘ολίγον έγκυος’ και τα μισόλογα, δεν βοήθησαν ποτέ!!!
Δημήτρης Λάσκαρης
 

4 Σχόλια

 • Κι έλεγα κι εγώ τι φταίει που μετράμε ήδη 2 εβδομάδων σκουπίδια στους κάδους μας; Α! και τα σκουπίδια από το ρέμα των Αποικίων που μάζεψαν οι Ολλανδοί (τι ντροπή κι αυτό…) ακόμα δίπλα στους κάδους της ανακύκλωσης βρίσκονται. Με το που μπαίνεις στο χωριό η πρώτη εικόνα που αντικρύζεις είναι στρώματα και άλλα ογκώδη και μη αντικείμενα. Αλλά έτσι είναι η πραγματικότητά μας: λίγοι στη δουλειά, πολλοί στο τραπέζι (που λέει και η παροιμία).

 • Ορισμένοι ρίχνουμε τα βάρη στον Δήμο όποιος και να είναι ο δήμαρχος άστα πάρουμε τα πράγματα από την Αρχή Είναι πολύ εύκολο Να δείχνουμε Με το δάχτυλο ένα άτομο και να λέμε πως Αυτός είναι υπεύθυνος
  Για τα μπάζα για τα σκουπίδια στα ρέματα Για την ανακύκλωση για τους δρόμους για την αποχέτευση Και πολλά άλλα Όσο θυμάμαι πέρασαν πολύ δήμαρχοι στην Άνδρο Δεν θυμάμαι ένας από αυτούς να έχει ευχαρίστηση όλο τον πληθυσμό της άνδρου Είναι αδύνατο να ευχαριστήσεις το καθένα αλλά τώρα Ερχόμαστε Να έχουμε ένα δήμαρχο Για όλο το νησί είχαμε το προηγούμενο Και όλοι φώναζαν πως κοιτούσε μόνο το Κόρθι Αλήθεια ψέματα αυτό δεν το γνωρίζωΜε Όλοι Ανδριώτης ήταν ευχαριστημένοι με τα έργα που έκανε ? Ότι θυμάμαι τα καλοκαίρια γεμάτο σκουπίδια παντού ανακύκλωσης Το ίδιο δρόμοι τα χάλιας τους Εννοώ τους χωματόδρομους επαρχιακή δρόμοι χάλια διαδηλώσεις Στην Σταύροπαιδα Με λίγα λόγια δεν είδαμε ένα έργο εκτός το γεφύρι στο Νιμπόρειο
  Τώρα ας πάρουμε μία ιδέα τι έκανε ο τωρινός ορισμένοι θα Πουν τίποτα έχουν Δίκιο πολύ θα πουν πως έκανε τώρα πια είναι αλήθεια ?
  Εγώ την είδα Για τρία καλοκαίρια Δεν είδα σκουπίδια στους δρόμους Ανακύκλωση νοικοκυρεμένα πεζόδρομο Στον Νιμπόρειο καθαρή δρόμοι χωματόδρομοι 70 τοις 100 καλύτερη Αποχέτευσής Και πολλά άλλα ένα άπω τα μεγαλύτερα ο Τουρισμός φτηνά εισιτήρια στα Φεριμπόουτ Τα μονοπάτια μας τα Άνδρος Ρούτς Που αναδείχθηκαν με τη βοήθεια της Όλγας θζny

  • Εγώ ο Υδρουσαίος πολύ χάρηκα που από δήμαρχο που πρόσεχε μόνο το Κόρθι όπως λες πήγαμε σε δήμαρχο που προσέχει μόνο τη Χώρα… άλλους 10 με τα μυαλά σου να είχαμε στα κοινά θα είχαμε σώσει το νησί από τα πάντα….

 • Σταρατα λόγια από τον Δημήτρη. Με την άνεση του να μην έχω κανένα πολιτικό συμφέρον αφού δεν ψηφίζω στην Ανδρο, λέω ότι οι επιλογές είναι τρεις. 1. μένεις και δίνεις την μάχη μέχρι τέλους είτε πετύχεις είτε οχι 2. Την κάνεις και δίνεις την σκυτάλη στον επόμενο 3. Την κάνεις από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις αλλά κρατάς τα δικαιώματα. Το πρώτο θέλει θάρρος και δύναμη, το δεύτερο θέλει Άρχ….α και το τρίτο είναι η απόλυτη ξεφτίλα!

Αφήστε ένα σχόλιο