Νέα

Οι Γερμανοί ξανάρχονται στην Άνδρο!

Μετά την ευρωπαϊκή πιστοποίηση των μονοπατιών της Άνδρου  και την συμμετοχή του ANDROS ROUTES, τρείς συνεχόμενες χρονιές, στη σημαντικότερη έκθεση πεζοπορίας στη Γερμανία, την TOUR NATUR που γίνεται  στο Ντύσσελντορφ, το ενδιαφέρον των γερμανών περιπατητών για τα μονοπάτια μας μεγάλωσε, οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα www.androsroutes.gr αυξήθηκαν και την άνοιξη του 2018, θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα γκρούπ γερμανών περιπατητών στην Άνδρο.

Η Ulli Stalhman που μένει 20 χρόνια  μόνιμα στον Φελλό, είναι μέλος του ANDROS ROUTES και το έχει εκπροσωπήσει στην    έκθεση  τρεις φορές, λέει:

«Μετά από 3 χρόνια συμμετοχής στην πιο σημαντική έκθεση πεζοπορίας στη Γερμανία, εξηγώντας στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες πού βρίσκεται η νήσος Άνδρος, φέτος για πρώτη φορά γνώρισα πολλούς ανθρώπους που είχαν ήδη ακούσει ή είχαν διαβάσει για μας και τα μονοπάτια πεζοπορίας μας. Αυτή ήταν μια ευχάριστη εμπειρία: τους περισσότερους ανθρώπους δεν έπρεπε πλέον να τους ενημερώσω πού βρίσκεται η Άνδρος στη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά μπορούσα να τους δείξω το δικό μας χάρτη, τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδρομής, τη διαδρομή Andros Route  που διαθέτει το σήμα ποιότητας Leading Quality Trails-Best of Europe”, τη δομή του νησιού. Αρκετοί είχαν ήδη κλείσει διακοπές στην Άνδρο ή σχεδίαζαν ένα ταξίδι με προορισμό την Άνδρο με μια ομάδα για το επόμενο έτος και ήταν πολύ ευχαριστημένοι που απαντήθηκαν οι περισσότερες απορίες τους.

Και όσοι δεν είχαν ακούσει ποτέ για την Άνδρο, πολλοί από αυτούς έμειναν έκπληκτοι όταν πληροφορήθηκαν για μια περιοχή στην Ελλάδα όπου μπορούσαν να συνδυάσουν χαλαρές μέρες στις πιο όμορφες παραλίες με πεζοπορία στα εντυπωσιακά 160 χιλιόμετρα άψογα συντηρημένων και σηματοδοτημένων μονοπατιών που περιβάλλονται από ένα πανέμορφο ανθρωπογενές τοπίο.»

5 Σχόλια

  • η προσπαθεια με τα μονοπατια ειναι πολυ σημαντικη και ειναι προτυπο αναπτυξης ενναλακτικου τουρισμου για ολους!! και πρεπει να υποστηριχθει απο ολους πρωτα απο ολα εμπρακτα με το να διατηρουμε το περιβαλλον μας καθαρο και να μην περιμενουμε απο αλλους να ερθουν να μας ξεβρωμιζουν. απο την αλλη αν θελουμε να εχουμε τον οποιο τουρισμο θα πρεπει να κοιταξουμε το θεμα της καθαριοτητας , των σκουπιδιων , των συγκοινωνιων να μην υπαρχει αυτο το χαλι με τα κτελ, των υποδομων και πολλα αλλα που εχουν μεινει πισω και μετα ειναι η σωστη και στοχευμενη διαφημιση του νησιου μας!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο